Witold Kepinski - 11 april 2022

Datto wordt overgenomen door Kaseya

Datto wordt overgenomen door Kaseya image

Kaseya, leverancier van uniforme IT-beheer- en beveiligingssoftware voor managed service providers (MSP's) en kleine tot middelgrote bedrijven (SMB's), en Datto, een leverancier van beveiligings- en cloudgebaseerde softwareoplossingen die speciaal zijn gebouwd voor MSP's, heeft aangekondigd dat ze een definitieve overeenkomst hebben gesloten voor Kaseya om Datto over te nemen. De transactie van 6,2 miljard dollar in contanten wordt gefinancierd door een aandelenconsortium onder leiding van Insight Partners, met aanzienlijke investeringen van TPG en Temasek, en deelname van vooraanstaande investeerders, waaronder Sixth Street.

Volgens de voorwaarden van de overeenkomst zullen de aandeelhouders van Datto $ 35,50 per aandeel ontvangen in een transactie die Datto op ongeveer 6,2 miljard dollar waardeert. Het bod vertegenwoordigt een premie van 52% op de onaangetaste aandelenkoers van Datto van $ 23,37 per 16 maart 2022. Deze overeenkomst vertegenwoordigt ook een premie van 48% op de onaangetaste 30 dagen volumegewogen gemiddelde prijs van Datto-aandelen voor de periode eindigend op 16 maart 2022.

"Dit is opwindend nieuws voor de wereldwijde klanten van Kaseya, die meer functionele, innovatieve en geïntegreerde oplossingen kunnen verwachten als gevolg van de aankoop", aldus Fred Voccola, CEO van Kaseya. “Datto heeft een legendarische betrokkenheid bij zijn klanten en medewerkers. De afstemming van onze missies en focus maakt ons een natuurlijke fit, die onze zeer gewaardeerde klanten zal helpen nieuwe niveaus van succes te bereiken.” Voccola vervolgt: “Kaseya staat bekend om onze uitstekende staat van dienst in het behouden van de merken en culturen van de bedrijven die we overnemen en om het verbeteren van de productkwaliteit. We kunnen niet enthousiaster zijn over wat ons te wachten staat – Kaseya en Datto zullen samen beter zijn om onze klanten van dienst te zijn.”

“Datto heeft zich altijd ingezet voor het creëren van technologie van wereldklasse voor het MKB en deze te leveren via ons wereldwijde netwerk van MSP's om onze groei af te stemmen op het kanaal. De combinatie met Kaseya brengt een breder scala aan technologische producten samen om extra kansen voor MSP's te creëren", aldus Tim Weller (foto), CEO van Datto. "Ik ben bemoedigd door de voortdurende investering in de snelgroeiende wereldwijde MSP-gemeenschap, en deze transactie is een andere belangrijke validatie van het kanaal."

"Bij Insight Partners werken we met leiders op het gebied van IT-infrastructuurtechnologie die hun markten definiëren en laten groeien door middel van software, data en innovatie van wereldklasse", zegt Michael Triplett, Managing Director bij Insight Partners. "We zijn verheugd om Kaseya, een toonaangevend bedrijf voor IT- en beveiligingsinfrastructuurbeheer, te blijven ondersteunen bij het verdiepen van hun steun voor de industrie en het verbeteren van de ervaring van hun klanten."

Goedkeuringen en timing

De transactie, die momenteel naar verwachting in de tweede helft van 2022 wordt afgerond, is onderworpen aan de vervulling van de gebruikelijke sluitingsvoorwaarden, waaronder de ontvangst van toepasselijke wettelijke goedkeuringen. Naast de unanieme goedkeuring van de raad van bestuur, hebben aandeelhouders die in totaal ongeveer 70% van de uitgegeven en uitstaande gewone aandelen van Datto bezitten, de transactie met schriftelijke toestemming goedgekeurd. Er is geen verdere actie van andere aandeelhouders van Datto vereist om de transactie goed te keuren. Na afronding van de transactie zullen de gewone aandelen van Datto niet langer op de New York Stock Exchange worden genoteerd.

De bedrijven zullen volledig onafhankelijk opereren totdat de transactie is afgerond.

SentinelOne bannercampagne BW 04-09-2023 tm 31-01-2024 Gartner BW start 5 juli tm 4 nov 2023
Progress Communications BN start week 17 tm 19

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!