Wouter Hoeffnagel - 14 april 2022

Topjurist: Gouverneur bemoeide zich te veel met Activision Blizzard zaak

Topjurist: Gouverneur bemoeide zich te veel met Activision Blizzard zaak image

De voormalige Californische topjurist Melanie Proctor beschuldigt gouverneur Gavin Newsom van Californië van bemoeienis en mogelijk sabotage in de omvangrijke discriminatie- en seksuele intimidatierechtszaak van de Amerikaanse staat Californië tegen gamebedrijf Activision Blizzard. Newsom zou zich de afgelopen weken in toenemende mate met de zaak hebben bemoeid.

Bloomberg meldt dat Proctor in een e-mail haar ontslag aankondigt in reactie op het plotselinge ontslag van haar leidinggevenden Janette Wipper. Wipper had de leiding in de rechtszaak tegen Activision Blizzard. Newsom zou vooraf inzage hebben willen hebben in de processtrategie van de juristen. "Naarmate we in de rechtszaal meer wonnen, nam deze bemoeienis toe", citeert Bloomberg uit de e-mail. Proctor meldt hierbij de indruk te hebben gekregen dat Newsom niet zo zeer de belangen van Californië behartigt, maar juist die van Activision Blizzard.

Newsom ontkent beschuldigingen

Een woordvoerder van Newsom ontkent de beschuldigingen. De woordvoerder meldt dat Newsom alles zal blijven doen om discriminatie te bestrijden. Activision Blizzard en moederbedrijf Microsoft hebben niet op de berichtgeving gereageerd.

Bloomberg wijst ook op een recente schikking in een vergelijkbare rechtszaak tegen Activision Blizard. Het gamebedrijf schikte voor zo'n 16 miljoen dollar. Critici zetten vraagtekens bij de hoogte van dit bedrag. Zo schikte gameontwikkelaar Riot Games in een discriminatiezaak vorig jaar nog voor 80 miljoen dollar.

Infopulse BW 13-06-2024 tm 20-06-2024 Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V5
Infopulse BN 13-06-2024 tm 20-06-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!