Redactie - 15 april 2022

Dell Technologies helpt IT-apparatuur veilig en duurzaam af te voeren

Dell Technologies helpt IT-apparatuur veilig en duurzaam af te voeren image

Dell Technologies kondigt de uitbreiding aan van zijn Asset Recovery Services met beschikbaarheid in Nederland. De service geldt voor elk merk laptop, desktop, server, randapparaat of accessoire, waardoor klanten waarde kunnen halen uit bestaande IT-middelen en duurzame recycling- en recovery-services op grote schaal kunnen implementeren.

Sinds 2008 heeft Dell meer dan 2,5 miljard stuks elektronica [1] teruggehaald via zijn terugnameprogramma’s, waarmee bedrijven worden ondersteund bij het duurzaam afvoeren van IT-middelen. Asset Recovery Services bieden een modern, vereenvoudigd en gestandaardiseerd aanbod om klanten te helpen bij hun recycling-inspanningen. Het aanbod bevat een nieuwe, online selfservice-portal waardoor klanten nog eenvoudiger assets kunnen beheren – bedrijven krijgen realtime value estimates, uitgebreide middelen en gestroomlijnde inname van apparaten.

“Elk jaar produceert de wereld miljoenen tonnen afval van elektronische en elektrische apparatuur, wat schadelijk is voor onze planeet als het niet op de juiste manier wordt afgevoerd”, zegt Lars Nieukerke, Services Sales Director Benelux & Ireland, Dell technologies. “Asset Recovery Services spelen een cruciale rol en helpen klanten om apparatuur op verantwoorde wijze weg te doen en zo hun algehele ecologische voetafdruk te verkleinen. Als wereldwijd bedrijf zetten we ons in om ervoor te zorgen dat er geen e-waste op stortplaatsen terecht komt. Door onze diensten voor het veilig recyclen van elektronica en IT-apparatuur op te schalen, dragen we bij aan ons ambitieuze doel om tegen 2030 voor elk verkocht apparaat één apparaat te recyclen of hergebruiken.”

IT-waarde en tijd maximaliseren
Dell Technologies vereenvoudigt de ervaring voor bedrijven van elke omvang, of ze nu een centrale of externe workforce aansturen. De diensten bieden de flexibiliteit en controle om het hele proces online te overzien en te volgen via de selfservice-portal. Klanten kunnen profiteren van realtime value estimates om het meeste uit hun apparatuur te halen en de levenscyclus van hun systemen te vereenvoudigen.

Bedrijven beschermen met beveiligingsservices
Wanneer klanten hun apparaten inleveren, wordt data verwijderd in overeenstemming met de normen voor gegevensopschoning [2] om inbreuken op gegevensbeveiliging te minimaliseren. Asset Recovery Services bieden enkele opties voor extra bescherming:

Opschoning van gegevens op locatie – Data wordt ter plaatse van apparaten gewist voordat de apparatuur de omgeving van een klant verlaat.

Vernietiging van harde schijven op locatie – Harde schijven met data worden fysiek vernietigd en gerecycled volgens lokale richtlijnen.

Channel-kansen in Nederland
Asset Recovery Services zijn beschikbaar via Dell Technologies en zijn channel partners.

Ga voor meer informatie over Asset Recovery Services naar: https://www.dell.com/nl-nl/dt/services/deployment-services/asset-recovery-services.htm

Lees de Asset Recovery Services blog

[1] Dell Technologies FY21 Progress Made Real ESG rapport.
[2] Deze Dell-services voldoen aan de NIST SP 800-88 Revisie 1-gegevensopschoningsnormen.

Cloudian BW - week 11/12-2023 Nutanix BW 30-05 tm 15-06-2023
ALSO CTV BW 30-05-2023 t/m 06-03-2023

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!