Wouter Hoeffnagel - 22 april 2022

Mendix vernieuwt Training Partner-programma

Mendix vernieuwt Training Partner-programma image

Mendix, een Siemens-onderneming en gespecialiceerd in enterprise applicatie-ontwikkeling, vernieuwt het Mendix Training Partner-programma. Hierdoor kunnen gecertificeerde trainers van gekwalificeerde partners nu officiële Mendix cursussen verzorgen.

Mendix gebruikt het Siemens Training Partner-programma (STP 4.0) als contractueel kader voor partners om Mendix-trainingen voor (potentiële) klanten te garanderen. Het Mendix Training Partner-programma bestaat sinds 2021 en is ontworpen om Mendix-partners te helpen hun bestaande samenwerking met Mendix uit te breiden en toegevoegde waarde te bieden aan hun klanten, terwijl de omzet en winstgevendheid worden verhoogd.

Meer vraag naar trainingen

Door de snelle digitale transformatie is er meer vraag naar trainingen bij zowel citizen developers als professionele ontwikkelaars. Zij worstelen met de versnelde groei van low-code en de steeds groter wordende kloof in digitale vaardigheden op de arbeidsmarkt. Hier speelt de belangrijkste missie van de Mendix Academy op in: het creëren van een wereldwijde pool low-code ontwikkelaars door certificerings- en trainingsprogramma's voor Mendix-klanten en het partnerecosysteem te standaardiseren.

“Met dit nieuwe partnermodel voor trainingen ondersteunt Mendix Academy de groei van Mendix low-code en versnelt het de ontwikkeling van duizenden ‘makers’ wereldwijd”, zegt Leo Bras, Global Director Academy & Partner Services bij Mendix. "Nu de digitale transformatie in alle sectoren steeds sneller gaat, biedt low-code organisaties een effectieve manier om het tempo van de veranderingen bij te kunnen benen en snel te digitaliseren."

Trainingen aanbieden aan klanten

Door deel te nemen aan het Mendix Training Partner-programma kunnen partners de officiële Mendix-trainingen geven aan klanten via hun eigen door Mendix gecertificeerde trainers. Met deze trainingsprogramma's worden de Mendix-vaardigheden van hun klanten ontwikkeld en de algehele adoptie van het platform vergroot, waardoor groei voor zowel de trainingspartners als Mendix op de lange termijn wordt gestimuleerd.

Mendix Academy biedt een geïntegreerde suite trainingsmaterialen, leerpaden en certificeringen, die zijn afgestemd op de vaardigheden van de ontwikkelaar. Dit helpt hen waarde te halen uit het Mendix low-code platform. Alle cursussen zijn ook ontworpen om de vaardigheden en het gebruik van het Mendix-platform te ontwikkelen.
 
Elke cursus is op maat gemaakt om te voldoen aan de specifieke behoeften van de organisatie om gecertificeerde ontwikkelaars op te leiden. De verschillende cursussen die Mendix Academy aanbiedt zijn:

  • Rapid Developer Course & Rapid Developer Exam: Deze basiscursus behandelt het vastleggen van projecteisen en het bouwen van apps met Mendix Studio en Mendix Studio Pro. Na voltooiing kan de ontwikkelaar/student de app implementeren en in de cloud laten draaien.
  • Intermediate Developer Course & Intermediate Developer Exam: Tijdens deze cursus krijgen ontwikkelaars inzicht in best practices van samenwerken in grotere teams en bouwen zij meer kennis op over het Mendix-platform. In deze tweedaagse cursus leren studenten onder meer hoe ze typen data kunnen beperken, hoe zij gebruikers in staat stellen met en zonder aanmelding functies uit te voeren, raken ze vertrouwd met het AtlasUI-framework en ontdekken ze hoe ze het voor gebruikers gemakkelijker kunnen maken om datasets met lijstfuncties te verwerken.
  • Bootcamp & Intermediate Developer Exam: In dit 10-daagse bootcamp werken studenten heel gericht samen in kleine teams met deskundige coaches van Mendix. Hierbij leren zij met behulp van cases die speciaal zijn ontworpen om ervaring op te doen met Mendix software-ontwikkeling. Met deze cursus wordt technische kennis opgebouwd en het vermogen om zelfstandig te denken en applicaties te bouwen, gecultiveerd.
  • Advanced Developer Course & Advanced Developer Exam: Deze cursus is bedoeld om Mendix-vaardigheden naar een hoger niveau te tillen en de deelnemers voor te bereiden apps te bouwen met alle componenten van het Mendix-platform. Studenten leren over geavanceerde modellering, best practices voor domeinmodellen, ontwerppatronen, het creëren van projecten en worden klaargestoomd om een gecertificeerde Advanced Mendix Developer te worden.

Certificering voor trainers

De Mendix Academy biedt continu uitgebreide ondersteuning aan gecertificeerde trainers met jaarlijkse events voor hercertificering waar de nieuwste programma-updates en content worden gedeeld. Naast het evenement krijgen partners ook toegang tot trainingsmateriaal, waaronder trainersgidsen, lesplannen en meer. Als Mendix Training partner krijgt men ook een licentie om Mendix cursussen en examens te verkopen. Tot nu toe hebben meer dan 11.000 studenten deelgenomen aan 1500 Mendix-cursussen, mogelijk gemaakt door gecertificeerde trainers. Op dit moment heeft Mendix 30 partner trainers in het programma.

Enkele partijen die zich in de Benelux al hebben aangemeld voor het Mendix Partner Program zijn onder meer Capgemini, CLEVR, Goodzo, Mendify, Ordina en Low-Code Academy. Internationale Mendix partners zijn onder andere duh-GROUP (DACH), Avertra (US/ME)  Buildsystem (Japan), Orangeleaf (APAC-SEA), TBN  (APAC-SEA), TOCnDIX (France) en Titan Consulting (US).

SLTN Vierkant Trend Micro BW week 20 rm 23-2023
NTT BN start 31-5 TM 14-5

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!