Martijn Kregting - 25 april 2022

RST Zorgverleners gaat mailen via Zivver

RST Zorgverleners gaat gebruik maken van Zivver’s beveiligde communicatieplatform. Zo kunnen alle werknemers op veilige en gebruiksvriendelijke wijze privacygevoelige informatie delen met de zorgketen, aldus de leverancier van veilige communicatieoplossingen.

RST Zorgverleners is een professionele zorgorganisatie waar cliënten terecht kunnen voor kraamzorg, verzorging, verpleging en huishoudelijke ondersteuning. Kwaliteit is volgens de organisatie heel belangrijk, wat ook veel aandacht betekent voor innovatie die de zorg verbetert. De keuze voor Zivver sluit naadloos aan bij deze doelstelling, stelt Bernard Knoop, manager FCI bij RST Zorgverleners.

Gebruiksvriendelijk platform

De zorgorganisatie koos volgens Knoop voor Zivver omdat het platform gebruiksvriendelijk is en de mogelijkheid biedt om veilig te mailen via gemeenschappelijke mailboxen. “Het feit dat er met Zivver geen vertraging in het netwerk of in de mail ontstaat, was voor ons een doorslaggevend argument om te kiezen voor deze oplossing."

Voorheen gebruikte RST een systeem dat wel veiligheid, maar geen gemak bood, vertelt Knoop. Vooral de vertragingen in de mail werkten storend. "Zivver heeft een uitstekende performance. En doordat de oplossing in Outlook geïntegreerd is, kunnen werknemers met één druk op de knop gevoelige informatie op een veilige manier mailen. Ook via hun mobiel of andere devices die ze tijdens hun werk gebruiken."

Uitrol na pilot

De zorgorganisatie is momenteel bezig met een pilot, en verwacht dat na de zomer een groot aantal van de werknemers via Zivver kan mailen. Knoop: "We zijn nu bezig met de testfase en het opzetten van de infrastructuur. Na de zomer zal de eerste groep van 500 medewerkers Zivver gebruiken, vervolgens rollen we de oplossing door de gehele organisatie uit. Daar gaan we hard aan werken, want veilige communicatie is voor onze cliënten en medewerkers cruciaal."

CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei Datacollectief BW 13-05-2024 tm 03-06-2024
Dutch IT Partner Day 11 juni2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!