Wouter Hoeffnagel - 26 april 2022

HP plant bomen in samenwerking met Trees for All

HP plant bomen in samenwerking met Trees for All image

Voor elke geprinte pagina met een HP+ printer, investeert HP in het beschermen, herstellen of verantwoordelijk beheren van bossen. Aanvullend plant HP deze maand in samenwerking met Trees for All 2.500 bomen, waarvan de helft in Nederland. HP+ is beschikbaar op door HP geselecteerde printers.
 
Het wereldwijde initiatief waar HP voor elke geprinte pagina in bossen investeert heet het Forest First programma en is enkele jaren geleden toegevoegd aan het palet aan klimaatmaatregelen van HP. Het aantal pagina's dat door HP+-klanten wordt geprint, bepaalt de investeringen van HP, ongeacht het merk papier. Forest First is exclusief beschikbaar bij alle HP+ printers.

Ontbossing terugdringen

Om de bewustwording over bosbehoud te vergroten en bij te dragen aan HP’s Forest Positive reis plant HP 2.500 bomen in samenwerking met ngo Trees for All en Staatsbosbeheer. Medewerkers van HP hebben in maart een deel van deze bomen zelf in Drenthe geplant. Door het plaatsen van deze bomen kan HP een bijdrage leveren aan het verbeteren van de biodiversiteit en het terugdringen van ontbossing.
 
Rob Idink (foto), Managing Director HP Nederland: “We gebruiken de nieuwste wetenschappelijke inzichten als leidraad voor onze investeringen in de meest essentiële bosecosystemen ter wereld om zo een bijdrage te kunnen leveren aan bescherming, herstel en het verantwoordelijk beheren van bossen. Wij zijn daarom trots op onze samenwerking met lokale partner Trees for All.”.
 
Rik Roskam, relatiemanager Trees for All: “We zijn enorm blij met deze samenwerking. Dankzij de bijdrage van HP kunnen we sneller en meer bomen planten. Dat is goed voor de biodiversiteit, het vastleggen van CO2 en een mooie en gezonde woon- en werkomgeving voor ons allemaal.”

Samenwerken met milieu-Ngo’s

HP werkt wereldwijd samen met betrouwbare milieu-ngo’s die erkende experts zijn op het gebied van bosecosystemen. Trees for All is een van die ngo’s en draagt bij aan een duurzame wereld door het herstellen en aanplanten van bossen. De stichting heeft het CBF-keurmerk en een ANBI-status.

Vertiv BW 27-05-2024 tm 10-06-2024 BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024
Datacollectief BN 13-05-2024 tm 03-06-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!