Wouter Hoeffnagel - 26 april 2022

Red Hat kondigt Red Hat Application Foundations aan

Red Hat kondigt Red Hat Application Foundations aan image

Red Hat kondigt Red Hat Application Foundations aan. Dit is een set applicatiediensten die samen met Red Hat OpenShift helpen bij het versnellen van gecontaineriseerde applicatieontwikkeling en -delivery in hybride en multicloud-omgevingen. Red Hat Application Foundations is een toolkit voor organisaties die snel applicatie- en dataservices willen bouwen en integreren als onderdeel van hun applicatie- en infrastructuurmoderniseringsstrategie.

Het tempo waarin applicaties worden ontwikkeld blijft toenemen. Analistenbureau IDC verwacht dat er in 2025 zo'n 750 miljoen nieuwe logische applicaties bestaan. Door deze groei moet de tijd van ontwikkeling naar implementatie verkort worden. Om snel applicaties te ontwikkelen en bij te werken om aan de behoeften van het bedrijf te voldoen, hebben ontwikkelaars self-service toegang nodig tot een toegankelijk en gebruiksvriendelijk applicatieplatform. Dit maakt meer consistentere implementatie in hybride en multi-clouds mogelijk.
 
Het enterprise Kubernetes-platform Red Hat OpenShift biedt een uniform hybride cloudapplicatieplatform voor innovatie. Het maakt gebruik van containers en Kubernetes en biedt een basis voor het moderniseren van bestaande applicaties, het bouwen van cloud-native applicaties, het stroomlijnen van ontwikkeling, het toevoegen van intelligentie aan applicaties en het integreren van diensten van derden. Met Red Hat OpenShift kunnen ontwikkelaars met uiteenlopende technische kennis geavanceerde applicaties creëren. Naast het moderniseren van bestaande applicaties en het ondersteunen van nieuwe cloud-native ontwikkeling, biedt het intelligence- en dataservices voor cloud-native apps.

Basis voor schaalbare applicaties

Red Hat Application Foundations biedt ontwikkelaars een geïntegreerde oplossing om applicaties zowel binnen als buiten een containeromgeving met elkaar te verbinden. Het is ontworpen en geoptimaliseerd voor OpenShift en biedt essentiële applicatieservices en -componenten waarmee ontwikkelaars cloud-native applicatiepatronen kunnen toepassen en hun applicaties snel aan klanten kunnen leveren. Met deze set aan mogelijkheden kunnen ontwikkelaars eenvoudiger applicaties creëren en integreren met uiteenlopende complexiteit voor een efficiënte en schaalbare inzet in hybride cloud-omgevingen.
 
Red Hat Application Foundations is een toolbox met belangrijke applicatieservices en biedt ontwikkelaars kant-en-klare componenten, waaronder datastreamingdiensten, api-beheer, serviceconnectiviteit, lichtgewicht runtimes en frameworks. Ontwikkelteams kunnen hiermee hun applicatie moderniseren met schaalbaarheid, flexibiliteit en uitbreidbaarheid. Deze componenten leveren een balans tussen flexibiliteit en compliance, en biedt ontwikkelaars keuze en efficiëntie via self-service tools en services. Naast OpenShift kunnen Red Hat Application Foundations gebruikt worden naast software van technologie-ecosysteempartners en in-house ontwikkelde mogelijkheden. Organisaties kunnen zo applicaties creëren om hun bedrijfsdoelen te bereiken.

Transitie naar cloud ondersteunen

Red Hat Application Foundations ondersteunt de transitie naar cloud en ontsluit meerdere moderniseringspatronen door middel van onder meer microservices, api's en event-driven architecturen. Naarmate applicatieontwikkeling en -implementatie zich verder ontwikkelen, helpt deze basis ontwikkelaars nieuwe en betere manieren te ontdekken om cloudgebaseerde IT-infrastructuren te creëren en te schalen. Red Hat Application Foundations ondersteunt gezonde continuous integration (CI) en continuous delivery (CD) pipelines, waardoor software development- en DevOps-teams soepel samen kunnen innoveren.
 
Ken Johnson, vice president en general manager, Application Services, Red Hat: "Applicatieontwikkeling ondergaat grote veranderingen en ontwikkelaars hebben tools nodig om deze transformatie te ondersteunen. Red Hat Application Foundations is ontworpen met een ontwikkelaarsgerichte mindset, en is bedoeld om naadloos samen te werken met Red Hat OpenShift om cloud-native applicaties eenvoudig in te zetten en te leveren. Dat resulteert in een vereenvoudigd proces om meer waarde te leveren voor de business."

Beschikbaarheid

Red Hat Application Foundations is nu beschikbaar. Red Hat-klanten kunnen contact opnemen met hun accountmanager om er gebruik van te maken.

Infopulse BW 13-06-2024 tm 20-06-2024 Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V5
ALSO BW 03-06-2024 tm

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!