Wouter Hoeffnagel - 27 april 2022

Uniserver lanceert Managed Containers & Orchestration dienst

Uniserver lanceert Managed Containers & Orchestration dienst image

Uniserver ontwikkelt een Managed Containers & Orchestration dienst die Independent Software Vendors (ISV’s) maximaal ondersteunt bij snelle en flexibele softwareontwikkeling op basis van containers. Hiermee kunnen ontwikkelaars zich volledig concentreren op de ontwikkeling vanuit één centraal beheerde en gemonitorde omgeving. Uniserver neemt zo zorgen uit handen die komen kijken bij het draaien en orkestreren van containers.

ISV’s zoeken steeds manieren om snel betere software te ontwikkelen en uit te rollen. Ontwikkelen op basis van containers versnelt dit proces en maakt cloud-native applicaties mogelijk. De nieuwe dienst van Uniserver biedt ISV’s eenvoud en overzicht vanuit een centrale omgeving voor het beheer en gebruik van alle tools, orkestratie en containers. De mogelijkheid alles centraal te regelen – orkestreren, uitrollen, analyseren en monitoren van applicaties – zorgt voor een korte ontwikkelcyclus zonder onnodige complexiteit. De dienst is een combinatie van de bewezen Kubernetes-technologie in combinatie met een door Uniserver zorgvuldig samengestelde softwaresuite. Deze samenstelling staat garant voor interoperabiliteit met public cloudoplossingen voor Kubernetes. Als resultaat kunnen applicaties cloud-agnostisch worden gemaakt.

'Stap zetten richting cloud-native'

“Deze dienst helpt organisaties in de volgende stap richting de inzet van cloud-native technologie”, zegt Wilco Noordermeer, Director Hybrid Cloud Solutions bij Uniserver. “Containers helpen ISV’s om zich te concentreren op waar ze goed in zijn: softwareontwikkeling. Voor veel organisaties is het gebruik van containertechnologie en het Kubernetes-ecosysteem complex. Uniserver stelt ontwikkelaars met deze dienst in staat om vrijwel direct aan de slag te kunnen zonder kostbare tijd en focus te verliezen. Daarnaast nemen we niet alleen de basis voor onze rekening, maar bieden binnenkort ook een appstore aan met industriestandaard bouwblokken voor applicatieontwikkeling. Dit alles is direct beschikbaar achter één toegangspoort, de “single-pane-of-glass”, waardoor we zeer complexe technologie voor onze klanten eenvoudig maken.”

Parallel aan de ontwikkeling van deze dienst is Uniserver gecertificeerd als Kubernetes Certified Service Provider door de Cloud Native Computing Foundation (CNCF). Dit betekent dat de experts van Uniserver voldoen aan de hoogste eisen voor de inzet en ondersteuning bij Kubernetes. Daarnaast zijn alle betrokken diensten getoetst op de kwaliteitscriteria.

Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29 IGEL - Cloud Expo BN BW start 27-11/7-12
Schneider Electric BN start week 27 tm week 29

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!