Redactie - 29 april 2022

Sogelink neemt LOCATIQS over

Sogelink neemt LOCATIQS over image

Logelink, een leverancier van softwareoplossingen voor professionals op het gebied van infrastructuur, bouw en vastgoedbeheer, kondigt vandaag aan dat het de overname van de LOCATIQS Group met succes heeft afgerond om een toonaangevende pan-Europese kampioen op het gebied van bouwtechnologie te creëren. Deze nieuwe structuur biedt haar klanten een sterke propositie met toegevoegde waarde, variërend van de eerste schetsen van een asset tot de volledige digitale tweeling.

Keensight Capital, de meerderheidsaandeelhouder van Sogelink en Main Capital Partners (“Main”), sinds 2017 de meerderheidsaandeelhouder en groeipartner van LOCATIQS, hebben met beide managementteams samengewerkt om deze overname mogelijk te maken. Tijdens de samenwerking met Main verzesvoudigden de inkomsten van € 6 miljoen tot ongeveer € 35 miljoen, voornamelijk als gevolg van een grotere focus op productized terugkerende inkomstenstromen.

LOCATIQS, met hoofdkantoor in Nieuwegein in Nederland, werd opgericht door de combinatie van de Nederlandse softwarebedrijven GOconnectIT en Geodan in 2021. Het heeft zich sindsdien gevestigd als de toonaangevende Nederlandse specialist in productsoftwareoplossingen en complementaire consultancy in de geografische informatiesystemen (“GIS”) en Field Service Management (“FSM”) markten.

LOCATIQS profiteert van de hoogopgeleide expertise van een team van ruim 250 professionals die werken aan innovatieve (software)oplossingen voor het verzamelen, analyseren, combineren en visualiseren van (location intelligence) data voor een veiligere, slimmere en duurzamere wereld boven en onder de grond. Deze oplossingen helpen bijvoorbeeld bij het voorkomen van graafschade, bij het efficiënt en veilig uitrollen van glasvezelnetwerken of het afstemmen van verhuizingen bij aanpassingen aan snelwegen, maar ook bij het optimale tracé in complexe stedelijke logistiek of bij het bepalen van de meest effectieve verduurzamingsoptie binnen een gemeente. Daarnaast helpen ze ook bij alle uitdagingen die lokale overheden hebben bij de uitvoering van de milieuwetgeving.

Na een succesvolle buy-and-build strategie, ondersteund en gefinancierd door Main, waaronder de acquisities van Geodan van den Berg (2018), Swiss Knife (2019) en Geodan (2020), is LOCATIQS uitgegroeid tot een marktleidend platform, met een mobiel aanbod in elke thuismarkt. Het heeft ook zijn klantenbestand uitgebreid in de Benelux, Duitsland, Zwitserland en het VK.

Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29 Infopulse BW vierkant en liggend week 10 -2024
Arctic Wolf BN Gated Content

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!