Martijn Kregting - 09 mei 2022

Online Payment Platform faciliteert betalen tussen consumenten via Klarna

Online Payment Platform (OPP), een betaaldienstverlener voor platformen en marktplaatsen, stelt dat het er als eerste partij in geslaagd is om Klarna-betalingen tussen consumenten mogelijk te maken. Gebruikers van de grootste marktplaats in Duitsland, eBay Kleinanzeigen, kunnen nu gebruikmaken van deze methode om achteraf te betalen.

In Duitsland is op rekening betalen een populaire betaalwijze. Door het integreren van Klarna kan eBay Kleinanzeigen gebruikers meer opties bieden en de conversie op het platform verhogen. Bij webshops is het vaak al mogelijk om via Klarna af te rekenen. Bij platformen en marktplaatsen staat deze betaalwijze volgens OPP nog in de kinderschoenen, mede omdat het ook risico’s met zich meebrengt.

Risico's slim beheersen

Klarna - een Zweeds fintech-dienstverlener - zorgt ervoor dat de verkoper wordt betaald en stuurt een factuur aan de koper die aan Klarna betaalt. In een omgeving waar consumenten met elkaar handelen, is het vrijwel onmogelijk om via Klarna het geld terug te halen bij de verkoper als het product toch niet bevalt. Dit vraagt om een slimme manier om deze risico’s te beheersen. Door het integreren van Escrow - waarbij Online Payment Platform de betaling aan de verkoper vasthoudt tot het product of de dienst naar tevredenheid is geleverd - wordt dit risico geminimaliseerd.

Gebruikers van eBay Kleinanzeigen kunnen nu naast het betalen met credit card, SEPA-overboeking of Sofort ook kiezen voor betalen met Klarna 14 dagen na ontvangst van het product. In eerste instantie is de Klarna-betaalmethode beschikbaar in vier productcategorieën binnen het platform. Op basis van de ervaringen die hier worden opgedaan, wordt bepaald of Klarna verder wordt uitgerold.

Andere inrichting

Betalen via Klarna zorgt ervoor dat processen aan de achterkant ook anders ingericht moeten worden. Zo kunnen mensen als er een klacht is, deze normaal gesproken zowel aanmelden bij Online Payment Platform als bij Klarna vertelt Maurice Jongmans, CEO van Online Payment Platform: “Hiervoor moesten we afstemmen dat dit op slechts één plek kan worden gedaan. Daarnaast kunnen mensen geen klacht meer indienen als de Escrow-termijn is verlopen en de betaling volledig is afgehandeld. We zijn trots om als eerste betaaldienstverlener c2c-betalingen via Klarna mogelijk te maken."

Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29 Leanix BW 19 febr tm 17 maart 2024
Netgear banner liggend start week 14

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!