Martijn Kregting - 07 mei 2022

Mendix komt met Workflow voor procesautomatisering

Mendix komt met Workflow voor procesautomatisering image

Mendix, leverancier van oplossingen voor moderne enterprise applicatie-ontwikkeling, stelt Mendix Workflow voor procesautomatisering beschikbaar voor organisaties die complete digitale oplossingen bouwen op het low-code platform. Mendix Workflow biedt volgens de Siemens-dochter een verbeterde architectuur en nieuwe functies en is beschikbaar in zowel Mendix Studio- als Mendix Pro-ontwikkelomgevingen. Het platform moet domeinexperts en IT-professionals beter laten samenwerken om bedrijfsbreed processen te ontdekken, ontwerpen, bouwen en optimaliseren met automatisering.

Met de visuele modelleringstaal van het Mendix low-code platform, integreert Workflow volgens Mendix naadloos gebruikersgerichte en systeemtaken, data en services van derden om processen in het applicatielandschap te digitaliseren. Daarnaast biedt Workflow Commons, een module die beschikbaar is via de Mendix Marketplace, aanpasbare, kant-en-klare sjablonen, pagina's, dashboards en slimme services om intelligente automatisering te stimuleren.

Boost digitale transformatie

Mendix stelt dat het strategische belang van Workflow wordt bevestigd door onderzoek van Deloitte, dat aangeeft dat "automatisering een boost geeft aan digitale transformatie". Als één van de pijlers van slimme automatisering, zorgt low-code Workflow voor cloud-native schaalbaarheid en snellere implementatie met gebruik van minder middelen, waarmee concurrentievoordeel kan worden behaald in de digital-first economie.

Marktonderzoeker Forrester geeft aan dat bedrijfskritische procesautomatisering zich nog in een vroeg stadium bevindt. Zo is bijna 77 procent van de organisaties afhankelijk van papieren processen en e-mail en 63 procent van Excel en spreadsheets. Analisten van Gartner onderstrepen op hun beurt de economische noodzaak om complexe bedrijfsprocessen te automatiseren en noemen deze functie een 'kritisch onderdeel' bij de beoordeling van low-code platformen. Ook laten andere bevindingen van Gartner zien dat de behoefte van bedrijven om hyperautomatisering op te schalen dit jaar één van de drie belangrijkste drijfveren is voor de adoptie van low-code.

Kernactiviteit in platform

"Mendix heeft Workflow als kerncapaciteit in het platform geïntegreerd", zegt Hans de Visser, vice president, product management en R&D bij Mendix in een toelichting. “Het is geen vaste functie voor specifieke oplossingen die één taak hebben zoals robotic process automation of business process management software, maar een geïntegreerde optie."

Workflow Editor biedt volgens De Visser bedrijfsbreed inzicht en notificaties over geautomatiseerde processen waarbij uitvoeringsdata wordt opgeslagen in een standaard, toegankelijk format. Ontwikkelaars hoeven niet langer opnieuw het wiel uit te vinden doordat ze gedefinieerde processen en bedrijfsdata opnieuw kunnen gebruiken. Daarbij wordt dezelfde procesgestuurde governance, controle en toezicht gebruikt die elke oplossing die is ontwikkeld op het Mendix low-code platform automatisch bevat.”

Mendix Workflow helpt volgens de aanbieder ervan ook om citizen developers samen te werken en applicaties te bouwen, waarbij bedrijfsprocessen worden geïmplementeerd terwijl deze zich nog verder ontwikkelen en veranderen.

Trend Micro  BW Risk to Resilience World Tour week 20 tm 23-2023 SLTN Vierkant
SLTN liggend

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!