Wouter Hoeffnagel - 09 mei 2022

Bechtle neemt PQR over

Bechtle neemt PQR over image

Bechtle neemt PQR in Nederland over. PQR is 32 jaar geleden opgericht en richt zich op B2G-klanten met een portfoliofocus op hybride cloudomgevingen. Bechtle zet daarmee haar acquisitiestrategie voort, die voor het segment IT System House & Managed Services sinds 2021 ook vestigingen buiten Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland omvat.

Het in Utrecht gevestigde PQR is opgericht in 1990 en heeft 170 medewerkers in dienst. Haar systeemhuisactiviteiten omvatten de wederverkoop van hardware en software, IT-consulting en beheerde services. De overname vormt daarmee een aanvulling op de huidige e-commerceactiviteiten van de Bechtle Group in Nederland, die zich concentreren op de moderne werkplek. PQR ondersteunt voornamelijk klanten in de publieke sector, maar ook die in de particuliere sector. Het bedrijf realiseerde het afgelopen fiscale jaar een omzet van in totaal ongeveer 100 miljoen euro. CEO Marijke Kasius (foto) en algemeen directeur Marco Lesmeister blijven bij het bedrijf in dezelfde functies actief. Ook de bedrijfsnaam, een gerenommeerd merk in de markt, blijft behouden.

“PQR is een zeer logische stap op ons pad van strategische internationalisering”, zegt dr. Thomas Olemotz, CEO van Bechtle AG. “We zijn al meer dan twee decennia actief op de Nederlandse markt en met een nieuw, zeer competitief systeemhuis kunnen we nu verder groeipotentieel ontsluiten. Om dit met PQR te kunnen doen, belooft zowel een boeiende als een succesvolle onderneming te worden.”

Bechtle breidt voetafdruk in Nederland uit

Met zijn traditionele systeemhuisorganisatie en -portfolio past PQR bij Bechtle's gedecentraliseerde en goed verbonden organisatie in het IT System House & Managed Services-segment. Tot nu beschikte Bechtle over onafhankelijk geleide systeemhuisbedrijven op meer dan 80 locaties in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. PQR breidt nu het bereik van het IT-bedrijf uit naar een markt in een ander land.

"Organisaties zijn steeds vaker op zoek naar één partner die hun complexe hybride infrastructuur kan leveren, implementeren en beheren”, zegt Marijke Kasius, CEO van PQR. “Bechtle stelt ons team in staat onze klanten hier nog beter in te voorzien. De diensten van beide bedrijven vullen elkaar perfect aan, waardoor we onze klanten een sterk uitgebreid portfolio kunnen aanbieden. Na de succesvolle transformatie en groei van onze diensten in de afgelopen jaren, ben ik verheugd dat PQR en Bechtle nu de handen ineenslaan om een volgende groeistap te zetten.”

Ruim 700 Bechtle-medewerkers in Nederland

Bechtle is sinds 1998 actief op de Nederlandse markt. Aanvankelijk met de e-commerce-dochter Bechtle direct, maar sinds 2006 ook met ARP en sinds 2007 met Buyitdirect. Vorig jaar kwam daar ook de CAD/PLM-specialist Cadmes B.V. bij. Samen met PQR heeft de Bechtle Group nu een netwerk dat zich uitstrekt van Maastricht tot Eindhoven, ’s-Hertogenbosch tot Utrecht en Hoofddorp bij Amsterdam. Het bedrijf telt in Nederland nu zo'n 715 medewerkers.

“PQR past uitstekend bij Bechtle. Succes door de jaren heen met veel parallellen met Bechtle's, een portfolio dat een aanvulling vormt op onze eerdere activiteiten in deze aantrekkelijke markt en twee bedrijfsculturen die elkaar alleen maar zullen verrijken”, zegt Konstantin Ebert, Executive Vice President, Benelux, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk bij Bechtle E-Commerce Holding.

De overname van PQR moet nog worden goedgekeurd door de relevante mededingingsautoriteiten. Zoals gebruikelijk blijven de koopprijs en voorwaarden vertrouwelijk.

Infopulse BW 13-06-2024 tm 20-06-2024 Zscaler BW 04-06 tm 18-06-2024
Darktrace BN en BW 04-06-2024 tm 18-06-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!