Martijn Kregting - 10 mei 2022

Dassault Systèmes, BMW Group komen met procesoplossing automotive sector

Dassault Systèmes, BMW Group komen met procesoplossing automotive sector image

Dassault Systèmes en BMW Group hebben een procesgeoriënteerde, 'industrieklare' oplossing ontwikkeld voor het definiëren van gestanste plaatdelen en het ontwerpen van stansvormen en -matrijzen. De oplossing voor de automotive sector verhoogt volgens beide partijen de efficiëntie van het ontwerp- en productieproces van de onderdelen. Beide bedrijven werken al langer samen.

De CATIA-toepassing voor het ontwerpen van stansmatrijzen van Dassault Systèmes moet een naadloze ervaring bieden bij de ontwikkeling van hoogwaardige gestanste onderdelen voor de carrosserie en het chassis.

Vroege geautomatiseerde validatie

Op basis van een gedetailleerde beschrijving van het productieconcept kan al vroeg in de ontwikkeling worden begonnen met de geautomatiseerde validatie van het productieproces. Fouten die vóór de industrialisatiefase worden herkend en geëlimineerd, helpen om kosten en tijd te besparen tijdens het fabricageproces.

De CATIA-applicatie voor het ontwerpen van stansmatrijzen biedt digitale continuïteit in alle fasen van het ontwikkelingsproces, aldus Dassault Systèmes, en bespaart gebruikers ook handmatig werk. Het maakt namelijk alle relevante informatie, zoals proces en geometrie, beschikbaar voor volgende processtappen, zoals perslijnsimulatie of kostenberekening.

Verder biedt de CATIA-applicatie voor het ontwerpen van stansmatrijzen gespecialiseerde functies voor methodeplanning en geavanceerd oppervlakteontwerp. Zo kan een bedrijf stansspecifieke kennis vastleggen en hergebruiken.

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!