Witold Kepinski - 11 mei 2022

NetApp en NVIDIA bieden HPC en AI toepassingen

NetApp en NVIDIA bieden HPC en AI toepassingen image

NetApp, een wereldwijd, cloudgedreven, datacentrisch softwarebedrijf, kondigt vandaag aan dat NetApp EF600 all-flash NVMe storage in combinatie met het parallelle bestandssysteem BeeGFS nu gecertificeerd is voor NVIDIA DGX SuperPOD. De nieuwe certificering vereenvoudigt de infrastructuur voor kunstmatige intelligentie (AI) en High-Performance Computing (HPC) om een snellere implementatie van deze toepassingen mogelijk te maken.

Sinds 2018 bedienen NetApp en NVIDIA honderden klanten met een scala aan oplossingen, van het bouwen van AI Centers of Excellence tot het oplossen van problemen op het gebied van AI-trainingen. De kwalificatie van NetApp EF600 en BeeGFS-bestandssysteem voor DGX SuperPOD is de nieuwste toevoeging aan een complete reeks AI-oplossingen die door de bedrijven zijn ontwikkeld.

"De NetApp en NVIDIA-alliantie levert al jaren toonaangevende innovatie in de branche, en deze nieuwe kwalificatie voor NVIDIA DGX SuperPOD bouwt voort op dat momentum", zegt Phil Brotherton, Vice President of Solutions and Alliances bij NetApp. "Nu de eisen op het gebied van prestaties en data exploderen, zorgt NVIDIA DGX SuperPOD, in combinatie met het ONTAP AI-platform en de DGX Foundry AI-service, ervoor dat onze klanten de best-in-class modeltrainingsinfrastructuur krijgen inclusief de volledige ondersteuning van marktleiders op het gebied van AI."

"Organisaties die hun bedrijf moderniseren met AI en HPC hebben prestaties, flexibiliteit en keuze nodig bij het inrichten van hun infrastructuur", zegt Carlo Ruiz, NVIDIA EMEA Director – AI Data Center & Solutions & Operations. "Dankzij onze samenwerking met NetApp kunnen klanten die hun eigen AI Centers of Excellence bouwen nu NetApp-storage kiezen voor hun NVIDIA DGX SuperPOD, maar ook gebruikmaken van hetzelfde toonaangevende platform dat beschikbaar is als gehoste infrastructuur via NVIDIA DGX Foundry."

Uitgebreid portfolio van AI-infrastructuuroplossingen

NetApps portfolio van NVIDIA-versnelde oplossingen omvat ONTAP AI om uitzoekwerk voor snellere adoptie te elimineren. Dit is mogelijk door gebruik te maken van een in de praktijk bewezen referentiearchitectuur en een vooraf geconfigureerde, geïntegreerde oplossing die eenvoudig aan te schaffen is en die bedrijven kant-en-klaar kunnen inzetten.

Ook inbegrepen is NVIDIA DGX Foundry, met NVIDIA Base Command-software en NetApp Keystone Flex Subscription. Deze combinatie biedt een gehoste infrastructuuroplossing van wereldklasse voor bedrijven en hun datawetenschappers die behoefte hebben aan een eersteklas AI-ontwikkelervaring zonder de strijd van het zelf bouwen ervan.

Met de lancering van het nieuwe aanbod kunnen organisaties ook hun AI Centers of Excellence opzetten door gebruik te maken van de kracht van DGX SuperPOD op locatie in combinatie met NetApp-storage.

In samenwerking met NVIDIA biedt NetApp ook maatwerkoplosingen voor uiteenlopende branches, zoals financiële dienstverlening, geneeskunde, productie, detailhandel, hoger onderwijs en overheid. Daarnaast heeft NetApp brainstormsessies gesponsord en gefaciliteerd voor klanten die van plan zijn om AI succesvol in te zetten en daarbij tegelijkertijd risico's willen beperken.

"De focus van de AI-levenscyclus is omhoog verschoven in de development stack en weg van het infrastructuurbeheer, waardoor de behoefte is ontstaan aan geconvergeerde oplossingen en diensten die het voor organisaties eenvoudiger maken om hun infrastructuurinvesteringen te vereenvoudigen voor AI-implementaties", zegt Ritu Jyoti, Group Vice President, AI/Automation Research & Advisory bij IDC. "DGX SuperPOD is de nieuwste mijlpaal in een vruchtbare samenwerking tussen NetApp en NVIDIA om in deze behoefte te voorzien, en NetApp is goed gepositioneerd om klanten te helpen hun uitdadingen op het gebied van datamanagement op te lossen, ongeacht waar deze zich bevinden.”

SentinelOne bannercampagne BW 04-09-2023 tm 31-01-2024 Arctic Wolf BW vierkant
SentinelOne bannercampagne BW BN 04-09-2023 tm 31-01-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!