Wouter Hoeffnagel - 11 mei 2022

Pegasystems moet miljarden dollars schade vergoeden aan Appian

Pegasystems moet miljarden dollars schade vergoeden aan Appian image

Pegasystems moet een schadevergoeding van ruim twee miljard dollar betalen aan Appian, oordeelt een jury in een Amerikaanse rechtszaak. In deze zaak beschuldigt Appian Pegasystems ervan een onderaannemer te hebben ingezet voor het stelen van bedrijfsgeheimen van Appian.

Appian en Pegasystems concurreren met elkaar op het gebied van low-code platforms. Pegasystems zou hierbij in de periode 2012 en 2014 gericht op zoek zijn geweest naar bedrijfsgeheimen van Appian. Het bedrijf zou hiervoor een aannemer hebben ingezet, wat in strijd is met de Amerikaanse wet. De zaak speelt al langer. De afgelopen weken bogen juryleden van de rechtbank in Virginia zich echter over de zaak. Zij oordelen dat Pegasystems zich schuldig heeft gemaakt aan het 'verduisteren van bedrijfsgeheimen'. Ook zou het bedrijf de Virginia Computer Crimes Act overtreden.

Het bedrijf moet een schadevergoeding van twee miljard dollar betalen aan Appian.Lisa Pintchman, een woordvoerder van Pegasystems, zegt tegenover Reuters dat het oordeel van de jury voortkomt uit een 'significante fout' en niet is onderbouwd met de feiten of wetgeving. Ook meldt Pintchman dat Pegasystems in beroep gaat tegen de uitspraak. Meer informatie is hier beschikbaar.

Commvault BW 30-05 tm 07-06-2023 Cloudian BW - week 11/12-2023
Nutanix BW/BN 30-05 tm 15-06-2023

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!