Redactie - 12 mei 2022

Jet-Stream gaat Eurovisie Songfestival 2022 streamen

Jet-Stream gaat Eurovisie Songfestival 2022 streamen image

Jet-Stream is er trots op geselecteerd te zijn om het Eurovisie Songfestival 2022 te streamen, na een zeer succesvolle 2021 editie. Het Eurovisie Songfestival 2022 vindt plaats in Turijn, Italië (foto) en zal worden uitgezonden voor miljoenen kijkers over de hele wereld. Jet-Stream is verantwoordelijk voor de streaming van alle persconferenties en repetities in het Let's Get Digital online event portal.

De bron streams worden vanuit Turijn naar de nieuwe Europese Streaming Cloud van Jet-Stream gestuurd, die de streams in real-time live transcodeert naar multi-bit rate adaptieve streams. De Jet-Stream Cloud is speciaal gebouwd voor streaming en biedt de nieuwste technologieën op het gebied van hoogwaardige mediaverwerking tot 8K-video, mediabescherming en ultrasnelle levering van streams over het gehele Europese continent.

Het internet is een deken van onderling verbonden infrastructuren die het kunnen laten afweten. De schade kan enorm zijn als streams bufferen of uitvallen tijdens belangrijke evenementen als het Eurovisie Songfestival. Daarom integreert de Jet-Stream Cloud meerdere Content Delivery Networks om wereldwijd goed presterende streams te leveren. Alle streams en CDN's worden actief gemonitord over de hele wereld. Actieve load balancing algoritmes selecteren bij aanvang het meest optimale pad voor elke kijker en halverwege de stream om de hoogst mogelijke uptime en prestaties te garanderen, zelfs wanneer een wereldwijde CDN lijdt aan een kleine of grote storing.

Media beveiliging
Repetities mogen absoluut niet uitlekken; de show moet een verrassing blijven. Om ongeautoriseerde toegang tot streams te voorkomen, beschermt Jet-Stream Cloud Eurovisie streams met versleutelde verbindingen en URL signing technologieën die deep linking buiten het Let's Get Digital online event platform voorkomen.

Branding
Om de kijkers op elk apparaat een exclusieve Eurovisie-ervaring te bieden is de Privacy Player Pro van Jet-Stream ingebouwd in het platform van Let's Get Digitals, passend bij de look en feel van het Eurovisie. De Privacy Player Pro is responsief, adaptief, ondersteunt mid-stream switching en wordt geleverd met een interactieve API.

Jet-Stream Cloud is Europees eigendom en gebouwd op Europese bodem. Derden hebben geen toegang tot logs en analyses die in de beveiligde Jet-Stream Cloud worden opgeslagen.
Daarom is de hele Eurovisie-streamingdienst volledig GDPR-conform. Jet-Stream Cloud beschermt actief de privacy van de kijken van het Eurovisie Songfesitval en beschermt de gegevens van Eurovisie in zijn geheel.

Support van de experts
Let's Get Digital en Eurovisie installeren, verwerken, beveiligen en publiceren zelf met behulp van de gebruiksvriendelijke en eenvoudige diensten van Jet-Stream. Let's Get Digital is verheugd over hun samenwerking met Jet-Stream: “Er zijn maar drie bedrijven die achtereenvolgens met Eurovisie Songfestival hebben gewerkt, de samenwerking tussen Let's Get Digital en Jet-Stream is daar onderdeel van.”

Ook Stef van der Ziel, CEO van Jet-Stream, is tevreden over de samenwerking: "Live streaming lijkt tegenwoordig eenvoudig, maar toch is de techniek ingewikkeld en kan er van alles misgaan. We zijn er trots op dat we zowel als team als met ons nieuwe cloudplatform waardevolle bijdragen kunnen leveren aan internationale evenementen zoals Eurovisie, om zo een professionele streamingdienst te garanderen. De technische teams in Turijn worden 24/7 ondersteund door het Jet-Stream team in Nederland. Onze experts hebben bijna 30 jaar streaming ervaring (zij hebben streaming in 1994 uitgevonden) en bieden ondersteuning om ervoor te zorgen dat de show doorgaat, ongeacht wat er gebeurt. We ondersteunen met "glass to class" controles van de hele keten: van encoder tuning tot Video Player integratie, van upstream verbinding monitoring tot livestream monitoring."

 

SentinelOne bannercampagne BW 04-09-2023 tm 31-01-2024 SLTN Vierkant
Gartner BN en BW liggend 5 juli tm 5 nov 2023

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!