Wouter Hoeffnagel - 17 mei 2022

Kasten by Veeam vernieuwt Kasten K10

Kasten by Veeam vernieuwt Kasten K10 image

Kasten by Veeam, gespecialiseerd in Kubernetes back-up en disaster recovery, kondigt het nieuwe Kasten by Veeam K10 V5.0 Kubernetes datamanagementplatform aan. Deze nieuwste release is speciaal gebouwd voor Kubernetes en gericht op het leveren van een uitgebreide strategie voor risicobeheer en gestroomlijnde CI/CD-pijplijnen. De oplossing ondersteunt de ontwikkeling van een ecosysteem dat Kubernetes-investeringen optimaliseert en de risico's vermindert. Kasten by Veeam wil zo de snelgroeiende Kubernetes-gemeenschap helpen efficiënter en veiliger te werken in native cloud-applicaties.
 
"Aangezien ransomware-aanvallen de grootste zorg blijven voor organisaties, is een uitgebreide strategie voor risicobeheer om continu risico's te identificeren, gegevens te beschermen, aanvallen te detecteren en noodherstel te bieden voor cloud-native applicaties van cruciaal belang", zegt Gaurav Rishi, Vice President of Products en Samenwerkingen bij Kasten by Veeam. “Onze nieuwste release is gericht op het helpen van ondernemingen om de financiële impact van aanvallen op data en cloudapplicaties te minimaliseren. Tegelijkertijd ondersteunen we ook de behoeften van ontwikkelaars aan back-upoplossingen die niet alleen integreren met de CI/CD-tools die ze gebruiken, maar die de weg vrijmaken voor automatisering om applicaties te detecteren en te beschermen zodra ze worden geïmplementeerd.”
 
Back-ups maken van Kubernetes-applicaties en tegelijkertijd flexibele, shift-links ontwikkeling en gedistribueerde implementatieomgevingen accommoderen is voor veel organisaties een uitdaging. Appliance-gebaseerde benaderingen houden niet goed rekening met de unieke kenmerken van Kubernetes en replicatie biedt geen bescherming tegen infrastructuurstoringen, gegevenscorruptie, gegevensverlies of ransomware. Het hebben van een cloud-native oplossing zorgt voor veilige en betrouwbare back-up zonder workflows te verstoren of complexiteit toe te voegen die innovatie zou kunnen belemmeren.

Beveiliging

Wat betreft beveiliging beschikt Kasten K10 V5.0 over verbeterde platformverharding, inclusief KMS-integratie met AWS KMS en HashiCorp Vault, gekoppeld aan Kubernetes-native RBAC-objecten die worden weergegeven in UI-dashboards.

Denk ook aan detectie van ransomware-aanvallen met AWS S3- of S3-compatibele opslag die S3 Object Lock ondersteunt, vangrails voor gegevensbeschermingsbeleid en ondersteuning voor door Veeam geharde Linux-repository's met onveranderlijkheid die uitgebreide bescherming tegen ransomware bieden.

Geïntegreerde add-ons zijn beschikbaar voor de nieuw gelanceerde Amazon EKS Blueprints. Ook is een Level III gecertificeerde Red Hat OpenShift Operator beschikbaar met volledige levenscyclusmogelijkheden, evenals nieuwe ingebouwde Kanister-blueprints voor MS SQL en PostgreSQL Operator. De UX is voor Operations vereenvoudigd met nieuwe Blueprint Editor, die zorgt voor meer gestroomlijnde workflow. Ook zijn nieuwe Reports Generator vbeschikbaar oor kritische statistieken.

Integratie met technologieën en platforms geeft klanten keuzevrijheid in een groeiend scala aan oplossingen in het hele ecosysteem. Het gaat daarbij onder meer om ondersteuning voor Red Hat Marketplace, SUSE Rancher Marketplace, VMWare vSphere met Tanzu en Falco.

Snellere en schaalbaardere implementatie

“Cloud-native applicaties worden ontwikkeld in een tempo dat nog nooit eerder is gezien, en met DevOps en shift-left-principes blijkt applicatie-implementatie in Kubernetes sneller en veel schaalbaarder. Tegelijkertijd blijft het maken van back-ups van Kubernetes-applicaties een constante uitdaging”, zegt Danny Allan, CTO bij Veeam. “Deze nieuwste release biedt veilige back-up en herstel voor Kubernetes-gegevens en -applicaties, terwijl de complexiteit in implementatie en bewerkingen voor Kubernetes in de onderneming wordt geëlimineerd. Naarmate meer Veeam-klanten Kubernetes gaan gebruiken, zal het gebruiksgemak van de Kasten K10 V5.0 van cruciaal belang zijn voor de ondersteuning van gegevensbescherming en back-up in hun nieuwe omgevingen.”
 
"Het alarmerende aantal ransomware-aanvallen en het toegenomen gebruik van cloud-native applicatie-ontwikkeling betekent dat het slechts een kwestie van tijd is voordat cloud-native applicaties zwaarder worden gericht", zegt Johnny Yu, Research Manager, Storage and Computing bij IDC. meer dan ooit hebben ondernemingen een back-upoplossing nodig die flexibel is over meerdere clouds en die proactief inzicht kan bieden in een potentiële aanval voordat deze plaatsvindt.Met de nieuwe K10 V5.0-release heeft Kasten by Veeam zichzelf gepositioneerd als een solide keuze voor bedrijven die zijn op zoek naar uitgebreide, end-to-end ransomware-bescherming voor Kubernetes-omgevingen.”

Beschikbaarheid

Kasten K10 V5.0 is naar verwachting in juni algemeen beschikbaar.

SLTN Vierkant Simac BW vierkant week 50 tm 52-2023
Netgear banner liggend start week 14

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!