Wouter Hoeffnagel - 18 mei 2022

Acht op de tien ervaart fysieke klachten na dag vol videovergaderingen

Acht op de tien ervaart fysieke klachten na dag vol videovergaderingen image

De afgelopen jaren is onze manier van werken volledig op zijn kop gezet en voorgoed veranderd. De realiteit van hybride werk brengt dan ook nieuwe uitdagingen met zich mee. Zo ervaart 81% van de werknemers fysieke klachten aan het einde van een dag vol met videovergaderingen.

Dit blijkt uit recent onderzoek van Cisco onder werknemers. Hybride werken biedt werknemers de flexibiliteit om vanuit vrijwel overal te kunnen werken. Doordat werknemers echter verspreid zijn is het aantal videocalls ook flink gestegen. Om aan deze vraag te kunnen voldoen moeten werknemers worden voorzien van de juiste tools om hun werk effectief uit te kunnen voeren. Een collaboration tool kan bijdragen aan een verbeterde ervaring om zo het beste uit hybride werk te kunnen halen.

Productiever en beter samenwerken

Gebruikers van Webex geven bijvoorbeeld aan dat ze productiever zijn en beter in staat zijn om te (samen)werken, vergeleken met gebruikers van andere apparaten. Ook geven Webex gebruikers 65% vaker aan dat ze nooit gefrustreerd raken tijdens videovergaderingen.

In de hybride werkwereld kan elke ruimte kan een werkplek zijn. Thuis, op kantoor of onderweg brengen ieder uitdagingen met zich mee. Uit onderzoek blijkt dat achtergrondgeluid en slechte geluid en -videokwaliteit de grootste frustraties zijn die tot vermoeidheid kunnen leiden bij videovergaderingen.

Webex Room Bar

Cisco introduceert de Webex Room Bar, een apparaat dat van ontmoetingsruimten en kleine tot middelgrote vergaderruimten een hub voor werken op afstand maakt. Het apparaat gebruikt AI om ervoor te zorgen dat iedereen in de ruimte in beeld is en alle deelnemers evenredig aanwezig zijn bij het gesprek. Ook beperkt AI-ondersteuning achtergrondgeluiden tot een minimum. De Webex Room Bar is geschikt voor diverse virtuele vergadertools, waaronder Zoom, Microsoft Teams en Google Meet.

Cisco introduceert ook de nieuwe Cisco Desk Camera 1080p, dat gezichtsdetectie met auto-belichting, autofocus en witbalans omvat.

Inclusiviteit

Een van de basisprincipes van inclusie is begrip. Hybride vergaderingen kunnen inclusiever zijn door ervoor te zorgen dat alle deelnemers de gedeelde inhoud begrijpen, ongeacht mogelijke taalbarrières. Cisco kondigt net het oog hierop realtime vertaling aan, dat beschikbaar is op alle Webex-apparaten. De optie ondersteunt meer dan 100 talen. Ook is simultaanvertolking beschikbaar, waarbij een live tolk vertalingen verzorgt.

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29
Schneider Electric BN start week 27 tm week 29

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!