Wouter Hoeffnagel - 19 mei 2022

Citrix DaaS-oplossingen beschikbaar in Google Cloud Marketplace

Citrix DaaS-oplossingen beschikbaar in Google Cloud Marketplace image

Twee nieuwe Citrix Desktop as a Service (DaaS)-oplossingen zijn beschikbaar in de Google Cloud Marketplace. De beschikbaarheid in de Google Cloud Marketplace maakt het voor organisaties met Citrix VDI-oplossingen eenvoudiger over te stappen naar Citrix DaaS op Google Cloud.

“Organisaties zijn bezig om snel de overstap te maken naar hybride werk. IT moet dat op een efficiënte, kosteneffectieve, veilige en flexibele manier kunnen realiseren”, zegt Carisa Stringer, Vice President Product Marketing van Citrix.

Inkoop vereenvoudigen

Dankzij Google Cloud Marketplace kunnen bedrijven snel oplossingen voor digitale werkplekken kopen en implementeren die veilig remote werken mogelijk maken, zoals de DaaS-oplossingen van Citrix die speciaal gebouwd zijn voor Google Cloud:

  • Citrix DaaS Standard voor Google Cloud - Gericht op organisaties of afdelingen die nog relatief kort bekend zijn met DaaS of VDI en behoefte hebben aan een betaalbare, maar wel complete hybride werkoplossing om virtuele apps en desktops uit te rollen.
  • Citrix DaaS Premium voor Google Cloud - Gericht op organisaties met bestaande VDI-investeringen die hun geïmplementeerde oplossingen willen moderniseren. De Premium-versie biedt IT-beheerders de tools voor migratie en provisioning, beheer van systemen in de Google Cloud en/of on-premises, beveiligingsfuncties en monitoring- en cloudoptimalisatiefuncties.
  • De uitgaven aan Citrix DaaS die zijn gekocht via Google Cloud Marketplace tellen mee voor de Google Cloud-aanspraken van een klant en worden opgenomen in hun Google Cloud-factuur.

"Wipro is erg enthousiast en gedreven om de DaaS-oplossing van Citrix en Google Cloud in te zetten voor een echte hybride cloudoplossing voor hybride werk", aldus Seshu Venkata, General Manager en Global Head van Wipro VirtuaDesk, Cloud en Infrastructures services. Wipro is Citrix Systems Integrator en Google Cloud-partner.

Versneld naar de cloud

Naast dit nieuwe aanbod en het vereenvoudigde transactieproces ontwikkelen Citrix en Google Cloud tools en middelen om het voor klanten eenvoudiger te maken om over te stappen van on-premises VDI-oplossingen naar DaaS met Google Cloud. Denk hierbij aan Image Portability Service voor Google Cloud - Automatiseert de implementatie van een master image van een bestaande Citrix PVS/MCS-omgeving op locatie, gericht op een Citrix DaaS-bronlocatie die gehost is in Google Cloud. Zo wordt dubbel werk verminderd bij de overstap naar de cloud. Er zijn bovendien burst-to-cloud-functies voor capaciteitsbeheer, betere plannen voor disaster recovery en bedrijfscontinuïteit en gestroomlijnd image-beheer.

"De overstap naar de cloud is topprioriteit voor IT, en het vergt zorgvuldige planning en veel overwegingen", aldus Stringer. "Samen met Google zetten we ons in om oplossingen en middelen te bieden die het proces vereenvoudigen en versnellen en resultaten opleveren."

Trend Micro BW week 20 rm 23-2023 Cloudian BW - week 11/12-2023
AWS Summit Amsterdam liggend tm 31 mei 2023

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!