Wouter Hoeffnagel - 20 mei 2022

Zyxel ondersteunt mkb met NWA90AX WiFi 6 access point

Zyxel ondersteunt mkb met NWA90AX WiFi 6 access point image

Zyxel Networks brengt het nieuwe NWA90AX WiFi 6 access point op de markt. Het access point (AP) is gericht op het mkb en helpt hen bij het upgraden naar WiFi 6. Het model ondersteunt zowel de 2,4 GHz- als de 5 GHz-frequentieband.

Vooral kleine en middelgrote ondernemingen moeten vaak snel hun eigen infrastructuur optimaliseren en complexe omgevingen opzetten. Zij staan voor de uitdaging om op een betaalbare manier de snelheid van hun WLAN te verhogen met de nieuwste WLAN-standaard, zonder het hele netwerk van de grond af aan te moeten opbouwen. Zyxel ondersteunt dit met de NWA90AX.

Dit accesspoint biedt een maximale datatransmissiesnelheid van 1200 Mbps en ondersteunt de beveiligingsalgoritmen WEP, WPA, WPA2-PSK en WPA3. Het toestel is voorzien van twee interne MIMO-antennes (2x2 + 2x2 MIMO). De stroomvoorziening kan zowel via PoE als via een traditionele voeding.

Eenvoudige installatie en configuratie

De NWA90AX kan eenvoudig met slechts een paar klikken geïnstalleerd en geconfigureerd worden, zonder enige voorkennis van het netwerk. Het product kan zowel via de lokale webinterface als via het cloud-beheerplatform Nebula beheerd worden. Ook kunnen gebruikers netwerken voor gasten en werknemers opzetten.

Verder kan Smart Mesh automatisch dynamische draadloze verbindingen leggen tussen verschillende accesspoints. Hiermee kan een netwerk uitgebreid worden door het toevoegen van een extra NWA90AX. Het netwerk behoudt dezelfde netwerknaam.

Beveiliging

Met ondersteuning voor Captive Portal, IEEE802.1x authenticatie en WPA2-Enterprise, biedt de NWA90AX het mkb beveiliging voor hun netwerken. Tegelijkertijd kunnen zij het WLAN-gebruiksregistratieproces aanpassen voor marketing- en bedrijfsdoeleinden. Bovendien maakt de NWA90AX gebruik van Layer 2 isolatie, waarmee netwerkverkeer tussen de verschillende netwerk-SSID’s voor gasten en werknemers kan worden geblokkeerd, of alleen toegestaan kan worden voor specifieke MAC-adressen. Deze functie is geschikt voor het isoleren van gast-clients bij toegang tot andere apparaten behalve de netwerk gateway. Dit blokkeert ongewenste verbindingspogingen binnen het netwerk.

SentinelOne bannercampagne BW 04-09-2023 tm 31-01-2024 Insight BW 27-09 tm 04-10-2023
Progress Communications BN start week 17 tm 19

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!