Wouter Hoeffnagel - 20 mei 2022

Red Hat vernieuwt Cloud Services-portfolio

Red Hat vernieuwt Cloud Services-portfolio image

Red Hat, leverancier van open source-oplossingen, vernieuwt zijn Red Hat Cloud Services-portfolio. De oplossingen bieden voortaan een volledig beheerde gebruikerservaring voor organisaties die cloud-native applicaties bouwen, implementeren, beheren en schalen binnen hybride omgevingen.

Hybride bedrijfsomgevingen blijven de operationele realiteit voor de meeste organisaties. Volgens analistenbureau IDC in IDC FutureScape: Worldwide Cloud 2022 Predictions 'zal 50% van de organisaties in 2024 applicaties gebruiken die zijn gebouwd op cloud services, waaronder cloud-native technologieën, om consistentie mogelijk te maken bij het draaien op elke en vele locaties.' Voor het leveren van innovaties hebben organisaties dan ook een hybride infrastructuur nodig die kan helpen de complexiteit die gepaard gaat met schaalbaarheid te beperken.

Complexiteit van hybride cloud terugdringen

Met Red Hat Cloud Services pakt Red Hat de complexiteit van hybride cloud aan. Organisaties worden geconfronteerd met uitdagingen zoals applicatiewildgroei en monolithische applicatieondersteuning. Om succesvol te zijn, hebben organisaties tools nodig om applicaties te moderniseren en tegelijkertijd levertijden en operationele overhead te verminderen.

Om organisaties te ondersteunen bij hun cloud-native applicatieontwikkeling, kondigt Red Hat nieuwe clouddiensten aan, waaronder:

  • Red Hat OpenShift Service Registry, dat ontwikkelteams helpt bij het publiceren, ontdekken en hergebruiken van application programming interfaces (API's) en schema's.
  • Red Hat OpenShift Connectors, die kant-en-klare connectiviteit bieden met een verscheidenheid aan systemen van derden en no-code integratie mogelijk maken met Red Hat Openshift Streams voor Apache Kafka.
  • Red Hat OpenShift Database Access, biedt een consistente Database as a Service (DBaaS)- gebruikservaring in hybride cloudomgevingen. Dit stelt OpenShift-beheerders in staat om toegang tot meerdere databaseservices van derden te implementeren en te beheren en het vereenvoudigt de ontwikkelaarservaring voor provisioning van en toegang tot clouddatabases.

Integratie met Red Hat OpenShift

Het Red Hat Cloud Services-portfolio is geïntegreerd met Red Hat OpenShift, een enterprise Kubernetes-platform. Het biedt een basis voor het moderniseren van bestaande applicaties, het bouwen van cloud-native applicaties, het stroomlijnen van ontwikkeling, het toevoegen van intelligentie aan applicaties en het integreren van diensten van derden.

Red Hat kondigt ook veranderingen aan van zijn bestaande Cloud Services-aanbod, waaronder:

  • Red Hat OpenShift Data Science, een managed cloud service voor data scientists en ontwikkelaars die een volledig ondersteunde sandbox biedt om snel machine learning (ML) modellen te ontwikkelen, trainen en te testen. Het is nu beschikbaar als add-on voor OpenShift Dedicated en Red Hat OpenShift Service voor AWS klanten. Er zijn updates toegevoegd om de ondersteuning voor compliance, waaronder PCI, te verbeteren. Klanten kunnen later dit jaar ook gebruik maken van beheerde ISV-oplossingen van een vooraanstaande datapartner, Starburst.
  • Red Hat OpenShift Streams for Apache Kafka, een volledig gehoste en beheerde Kafka-service, ondersteunt nu gedetailleerd identiteits- en toegangsbeheer, en toegang tot metrics en monitoring dashboards. PCI-certificeringen zijn ook toegevoegd met het oog op compliance.
  • Red Hat OpenShift API Management, dat de ontwikkeling en implementatie van API-first applicaties mogelijk maakt via een gehoste en beheerde OpenShift API Management service, is beschikbaar in de Developer Sandbox voor Red Hat OpenShift for trials. Er zijn updates toegevoegd om de ondersteuning voor beveiliging en compliance te vergroten, waaronder PCI-, ISO- en SOC2-certificering en een API-designer preview.

Onder meer BITMARCK, Boston University en Electrical Training ALLIANCE maken gebruik van de clouddiensten van Red Hat voor het bouwen, implementeren, beheren en schalen van cloud-native applicaties. Deze volledig gehoste en beheerde clouddiensten verschuiven de operationele verantwoordelijkheid en ondersteuning naar Red Hat, zodat zij nieuwe innovatie kunnen stimuleren en zich kunnen richten op het voldoen aan de vraag.

Ashesh Badani, senior vice president Products, Red Hat: "Klanten hebben behoefte aan oplossingen die complexiteit in hun hybride omgevingen wegnemen, waardoor hun applicatie-infrastructuur veerkrachtiger, beter beheerbaar en beter observeerbaar wordt. Red Hat helpt aan deze behoeften te voldoen met nieuwe en bijgewerkte clouddiensten die speciaal zijn gebouwd voor het tijdperk van hybride innovatie en die zijn geoptimaliseerd voor de productiviteit van zowel ontwikkelaars als operators. Deze verbeteringen stellen leiders in staat zich te concentreren op het sneller op de markt brengen van nieuwe producten en diensten en het stimuleren van bedrijfswaarde."

Vertiv BW 01-07-2024 tm 05-08-2024 Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024
Vertiv BN 01-07-2024 tm 05-08-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!