Wouter Hoeffnagel - 21 mei 2022

Arrow Electronics kondigt DANI-project aan

Arrow Electronics kondigt DANI-project aan image

Arrow Electronics kondigt het nieuwe Data Analytics & Network Innovation Project (DANI Project). Het project helpt bij het verbeteren van het leven van rolstoelgebruikers en mensen met beperkte mobiliteit. Arrow presenteerde het project op ChangeNOW, een driedaagse internationale top in Parijs (19-21 mei) waar visionairs en innovators oplossingen tonen om de planeet te beschermen en het leven duurzamer te maken.

Centraal in het DANI-project staat de 28-jarige rolstoeltennisser Dani Caverzaschi (foto), die werd geboren zonder het grootste deel van zijn rechterbeen en met verschillende misvormingen aan zijn linkerbeen. Dani speelt mee tijdens de Wheelchair Tennis Tour van de International Tennis Federation (ITF) en neemt voor het eerst deel aan het tweede Grand Slam-evenement van het jaar, Roland-Garros, van 31 mei tot 4 juni. Hij maakte ook deel uit van het Spaanse nationale team dat in mei voor de tweede keer op rij als tweede eindigde in de World Cup in Vilamoura, Portugal.

Twee oplossingen ontwikkeld

Arrow en Dani werken samen aan twee technologische oplossingen om het leven van rolstoelgebruikers en mensen met een handicap te verbeteren:

  • ‘WheelWay’ - een navigatiesysteem ontworpen voor iedereen met beperkte mobiliteit, dat helpt om mobiliteitsgerelateerde problemen in steden op te lossen.
  • ‘DataRally’ - verzamelt realtime gegevens afkomstig van sensoren op de rolstoel, de uitrusting en het lichaam van een atleet. De atleet kan hiermee wedstrijdprestaties analyseren, verfijnen en verbeteren.

De twee initiatieven demonstreren nieuwe manieren om mobiliteit op een geïntegreerde manier te benaderen. Ze maken gebruik van nieuwe technologieën die geavanceerde hardware en software, cloudarchitectuur en analyses combineren om gegevens te verzamelen en te analyseren. De gegevens zijn specifiek relevant voor de behoeften van mensen in een rolstoel of met beperkte mobiliteit.

Gericht op mogelijkheden

WheelWay richt zich op wat mogelijk is in plaats van op obstakels, zodat rolstoelgebruikers reizen kunnen plannen en de stad om zich heen kunnen ontdekken. De route-instructies combineren live gegevens van Smart GPS en openbare open cloud-diensten, om real-time, rolstoelvriendelijke route-informatie te bieden.

Het tweede initiatief, DataRally, is ontworpen voor professionele rolstoelsporters om hun prestaties te verbeteren en een voorsprong op de concurrentie te krijgen. Tot nu toe moest Dani Caverzaschi vertrouwen op gevoel en intuïtie om zijn spel te analyseren. Met behulp van sensoren op zijn rolstoel, tennisracket en een draagbaar apparaat om zijn pols kunnen Dani en zijn coach nu met DataRally real-time gegevens van elke wedstrijd en training verzamelen en analyseren. En precies vaststellen aan welke onderdelen van zijn spel hij moet werken.

De technologie kan worden aangepast om snelheid, versnelling, afgelegde afstand, impacts, aantal slagen, hartslag, servicesnelheid, balplaatsing op het racket en nog veel meer te meten.

'Weloverwogen beslissingen nemen'

“Deze oplossingen nemen het niet over, ze maken me niet afhankelijker”, zegt Caverzaschi, wiens doel het is om handicaps te normaliseren. “Ik genereer de gegevens, die vervolgens worden geanalyseerd. De informatie komt vervolgens naar me terug, via de apps, waardoor ik weloverwogen beslissingen kan nemen. Ik beslis waar ik heen moet en wat ik moet doen. Ik beslis hoe ik me aanpas op de baan. Het geeft me meer keuze; meer vrijheid en mogelijkheden.”

DANI is een Edge computing-project dat berekeningen en gegevensopslag dichter bij de bron van de gegevens brengt - in dit geval Dani. Elke technologie wordt ontwikkeld door leden van Arrow's Graduate Programme; jonge werknemers die, net als Dani, digital natives van in de twintig zijn.

IGEL - Cloud Expo BN BW start 27-11/7-12 SLTN Vierkant
Arctic Wolf BN Gated Content

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!