Witold Kepinski - 24 mei 2022

NETGEAR en Lightware werken samen in AV over IP-markt

NETGEAR en Lightware werken samen in AV over IP-markt image

NETGEAR, speler op het gebied van netwerkproducten voor consumenten, bedrijven en serviceproviders, en Lightware, leverancier van audiovisuele producten, hebben de handen ineengeslagen op het gebied van AV over IP-toepassingen. De samenwerking is tot stand gekomen door het snelgroeiende landschap van AV-toepassingen, waarbij Video over IP inmiddels realiteit is geworden. Hierbij is het van belang dat netwerk- en audiovisuele producten steeds vaker hand in hand gaan.

Lightware maakt Video over IP 1Gbe- (VINX) en 10Gbe-oplossingen (UBEX) voor de audiovisuele integrator. De unieke producten van Lightware maken hoogwaardige AV over IP-transmissie en signaaluitbreiding via een standaard Ethernet-netwerk mogelijk. Hierbij biedt NETGEAR een speciale serie Pro AV-switches, de M4200 en M4300, met krachtige PoE+ en PoE++-functies die volledig afgestemd zijn op en compatible met de producten van Lightware. De samenwerking tussen NETGEAR en Lightware zorgt zo voor makkelijke en betrouwbare implementatie van AV over IP-oplossingen.

Sergio Mandos (foto), Sales Manager Benelux bij NETGEAR, is blij met de samenwerking: “Netwerk-switches zijn inmiddels noodzakelijk geworden voor Video over IP en NETGEAR biedt hier met de M4250 AV-serie uitkomst. Door de samenwerking met Lightware heeft de integrator extra zekerheid dat de video-oplossing voldoet aan de (netwerk)eisen dankzij de directe integratie tussen de producten van Lightware en NETGEAR”. Hij vervolgt: “Samen met Lightware willen we de AV-integrator helpen met het omarmen van de IP-standaard binnen de AV-branche.”

Het enthousiasme is wederzijds, vertelt Hans Bekhof, Sales Manager bij Lightware: “NETGEAR vult onze UBEX- en VINX-productlijnen perfect aan met zijn special serie Pro AV-switches. In NETGEAR vinden wij een partner die zich als enige ook focust op de AV over IP markt en zijn producten daarvoor geschikt maakt."

Vertiv BW week 5 liggend groen/vierkant oranje 27-11-2023 tm 04-12-2023 Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29
IGEL - Cloud Expo BN start 27-11/7-12

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!