Redactie - 27 mei 2022

HP biedt nieuwe toepassingen voor Additive Manufacturing

HP biedt nieuwe toepassingen voor Additive Manufacturing image

Tijdens het RAPID+TCT event, Noord-Amerika's grootste evenement voor additieve productie, heeft HP Inc. samen met partners en klanten innovatieve toepassingen en productie-onderdelen getoond. Deze toepassingen bieden oplossingen voor de automotive industrie, de consumentenmarkt, gezondheid & welzijn en industrieel. HP blijft innoveren en investeren om klanten te bedienen die de productie van Additive Manufacturing (AM)-onderdelen willen opschalen.

"Bedrijven van elke omvang, in alle sectoren, heroverwegen hoe ze goederen moeten ontwerpen, en in massa produceren - en dat alles terwijl personalisatie en duurzaamheid voorop staan", zegt Didier Deltort, President van Personalisatie & 3D Printing, HP Inc. “Om de productie op te schalen en op maat gemaakte producten snel en efficiënt op de markt te brengen, moeten bedrijven erop kunnen vertrouwen dat AM-oplossingen aan de vraag kunnen voldoen. We zijn toegewijd aan het innoveren en verbeteren van onze HP Metal Jet- en Multi Jet Fusion-platforms om onze productiepartners en klanten te ondersteunen bij het verleggen van de grenzen van AM-productie .”

Productie op schaal versnellen

Van ontwerp tot productie, HP investeert in het verbeteren van haar technologieplatforms, workflow- en automatiseringsoplossingen, services en haar Digital Manufacturing Network (DMN)-partnerships om de productie op schaal te versnellen. Sculptéo, een toonaangevende leverancier van 3D-printproductiediensten en onderdeel van het merk BASF, voegde zich onlands bij het netwerk als een gecertificeerde partner voor digitale productie. Het netwerk omvat zowel Manufacturing Partners als Multi Jet Fusion Production Professionals die gekwalificeerde productiediensten leveren.

"Het is onze missie om de belangrijkste partner in de branche te zijn en continue innovatie, samenwerkingen en investeringen te bieden om additieve productie op te schalen ", zegt Wayne Davey, Global Head van 3D Printing Solutions Go-to-Market bij HP Inc. "Samen met ons Digital Manufacturing Network staan we klaar om industrieën te transformeren en klanten te helpen innovatieve, nieuwe toepassingen te ontgrendelen."

Nieuwe platforminnovaties en professionele services

Om klanten in staat te stellen te groeien en de AM-productie te schalen, biedt HP een aantal nieuwe platform- en oplossingsverbeteringen, en breidt het zijn professionele diensten uit, waaronder:

Nieuwe HP Jet Fusion 5200 printmogelijkheden: klanten die wereldwijd gebruik maken van HP's Jet Fusion 5200 3D-printoplossing hebben nu toegang tot verbeterde prestaties met een superieure herhaalbaarheid, betrouwbaarheid en onderdeelkwaliteit. Bedrijven die op zoek zijn naar AM voor serieproductie en massapersonalisatie, maken met HP's Jet Fusion 5200 platform beide mogelijk, met de beste snelheid en kosten in hun klasse, en met nieuwe functies die een betere controle van job tot job en van printer tot printer mogelijk maken.

Geavanceerde oplossingen en professionele services, waaronder nieuwe xRServices : om klanten te ondersteunen die AM-capaciteit willen opbouwen en hun bedrijf willen laten groeien, biedt HP hardwareoplossingen zoals de HP Automatic Unpacking Station en een reeks professionele services, waaronder nieuwe xRServices .

HP kondigde vorig jaar xRServices aan voor industriële printklanten en biedt zijn 3D-klanten nu ook xRServices, dat 24 uur per dag toegang biedt tot technische ondersteuning of virtuele content. xRServices is gebaseerd op Microsoft Hololens 2 en biedt een geavanceerd Mixed Reality-systeem met hyperreële virtuele aanwezigheid voor probleemoplossing, training, reparaties en procesoptimalisatie. Zodra gebruikers de headset opzetten, kunnen ze in enkele seconden in contact komen met HP-ingenieurs - en hun fysieke aanwezigheid ervaren met een supportcoach op afstand die hen kan adviseren over elk probleem, op elk punt van hun printproductie. Bovendien kunnen klanten, als ze onmiddellijk iets nodig hebben, dit ook zelf doen via 'always on' stap-voor-stap geleide procedures die virtueel op de printers worden weergegeven, zodat ze zichzelf kunnen helpen.

"Het is onze ambitie om nummer één in de branche te zijn en HP's uitgebreide oplossingen, services en flexibele bedrijfsmodellen helpen ons te groeien en te voldoen aan de behoeften van onze klanten", zegt Oscar Klassen, CEO van JawsTec .

JawsTec voegt zich bij het groeiende aantal HP-partners en klanten die gebruikmaken van het 3D-as-a-Service (3DaaS) bedrijfsmodel om sneller te schalen door kapitaalflexibiliteit te ontsluiten en de bedrijfsflexibiliteit te verbeteren.

Autofabrikanten

De autohoofdstad van de wereld, Detroit, Michigan, is een belangrijk gebied geweest voor autofabrikanten die voorop lopen in de industrie om de voordelen van 3D-printen te realiseren. HP werkt samen met tientallen autofabrikanten, leveranciers en productiepartners over de hele wereld om duurzame onderdelen te ontwerpen en te ontwikkelen, van prototyping tot serieproductie.

General Motors: het bedrijf heeft een verscheidenheid aan onderdelen geproduceerd met behulp van Multi Jet Fusion, waaronder een recent voorbeeld van het gebruik van een innovatieve benadering om een spoiler close-out afdichting. Door samen te werken met HP en GKN Forecast 3D, was GM in staat de droogtijd te versnellen, wat het productieproces van grote SUV's versnelde, waarbij met succes de vereiste 60.000 onderdelen werden gemaakt en gepolijst in een tijdsbestek van vijf weken.

Stellantis: In een unieke samenwerking werkten Stellantis, HP, Mäder en ERPRO samen om 3D-printtechnologie te gebruiken om innovatie naar de auto-industrie te brengen. Door deze gezamenlijke inspanning was PEUGEOT in staat om auto-accessoires opnieuw uit te vinden, waaronder: een zonnebrilhouder, een blikjeshouder en een telefoon-/kaarthouder .

Oregon State University (OSU): Het Global Formula Racing-team van Oregon State University bouwde aan hoogwaardige racemogelijkheden en gebruikte HP Multi Jet Fusion om een koelmantel voor zijn motoren te leveren. OSU gebruikt ook HP Metal Jet voor een snellere en behendigere productontwikkeling, een essentieel onderdeel van competitief racen.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!