Witold Kepinski - 31 mei 2022

Astrocast neemt Hiber over

Astrocast neemt Hiber over image

Astrocast, een nanosatelliet IoT-netwerkoperator, heeft de ondertekening aangekondigd van een overeenkomst voor de overname van Hiber, een in Nederland gevestigde IoT-as-a-Service-provider.

Onder de overeenkomst stemde Astrocast ermee in om alle Hiber-aandelen te verwerven in ruil voor de uitgifte van nieuwe Astrocast-aandelen, die 16,5% van het aandelenkapitaal van Astrocast vertegenwoordigen, berekend voorafgaand aan de eerder aangekondigde openbare aanbieding op Euronext Growth Paris.

De aandeelhouders van Hiber kwamen ook overeen om 10,45 miljoen euro te investeren in de openbare aanbieding van Astrocast.

Hiber biedt oplossingen voor het bewaken en volgen van bedrijfsmiddelen aan industriële klanten, via met satelliet verbonden apparaten waarmee klanten bedrijfsmiddelen op afgelegen locaties kunnen bewaken en volgen. Haar diensten omvatten bronmonitoring voor grote olie- en gasbedrijven en het volgen van activa voor off-grid werklocaties in sectoren zoals landbouw, bosbouw en mijnbouw. Het bedrijfsmodel is gebaseerd op meerjarige abonnementen voor sensoren, netwerkhardware, satellietconnectiviteit en een dashboard.

SentinelOne bannercampagne BW 04-09-2023 tm 31-01-2024 Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29
SLTN liggend

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!