Martijn Kregting - 01 juni 2022

Haagse Hogeschool en Main komen met studiebeurs voor software developers

Software-investeerder Main Capital Partners introduceert via het ’Main Social Institute’ en in samenwerking met De Haagse Hogeschool (HHS) een studiebeurs voor studenten HBO-ICT, differentiatie Software Engineering. Getalenteerde en gemotiveerde studenten die door persoonlijke omstandigheden extra drempels ondervinden bij het afronden van hun opleiding kunnen zich aanmelden voor de beurs. De ondersteuning zal via het ’Main Social Institute’ worden vormgegeven.

Het doel is om studenten te helpen makkelijker en sneller hun diploma te halen. Niet onbelangrijk, aldus Charly Zwemstra, CEO van Main, gezien het grote tekort aan softwareontwikkelaars. “Tal van persoonlijke omstandigheden kunnen het afstuderen vertragen of zelfs verhinderen. De arbeidsmarkt kan zich geen uitval veroorloven, al het potentiële talent is hard nodig. Gebrek aan financiële middelen of het ontbreken van relevante contacten in de directe omgeving kunnen een rol spelen. Daarom willen wij studenten ondersteunen met behulp van ons kapitaal en ons netwerk.”

Vertraging door persoonlijke situatie

Sandra van Steenvelt, opleidingsmanager HBO-ICT van de Haagse Hogeschool, ziet regelmatig dat gemotiveerde studenten vertraging oplopen door hun persoonlijke situatie. "Vaak gaat het om studenten die naast hun studie veel moeten werken om rond te komen. Studenten met een kwetsbare thuissituatie vallen daardoor toch eerder uit. Een beurs zal hun problemen niet oplossen, maar helpt wel hun inkomsten te stabiliseren, waardoor zij meer tijd aan de studie kunnen besteden. Daarnaast is de toegang tot een professioneel netwerk een belangrijke opstap.”

Eerstejaars studenten kunnen zich aanmelden voor de beurs, bestaande uit een financiële bijdrage van maximaal 12.000 euro per jaar. De beurs loopt vanaf het tweede collegejaar tot hun afstuderen. Main is van plan om de studiebeurs aan drie nieuwe studenten per jaar te verstrekken. Verder krijgen studenten een vaste mentor uit het netwerk van softwarebedrijven van Main - een professional die werkzaam is bij een van de bedrijven van Main. Deelnemende softwarebedrijven zijn KING Software, Enovation Group en Qics.

Main Capital Partners is een software-investeerder in de Benelux, DACH en Nordics met ruim 2,2 miljard euro onder beheer. In totaal heeft Main geïnvesteerd in meer dan 130 softwarebedrijven, die werkgelegenheid creëren voor ongeveer 5.000 werknemers.

AWS Summit Amsterdam tm 30 mei 2023 Trend Micro BW week 20 rm 23-2023
Progress Communications BN start week 17 tm 19

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!