Witold Kepinski - 01 juni 2022

Salesforce boekt meer omzet in eerste kwartaal

Salesforce boekt meer omzet in eerste kwartaal image

Salesforce, speler op het gebied van CRM, heeft de resultaten bekendgemaakt voor het fiscale eerste kwartaal van zijn gebroken boekjaar 2023, eindigend op 30 april 2022. De totale omzet in het eerste kwartaal bedroeg 7,41 miljard dollar, een stijging van 24% op jaarbasis en 26% in constante valuta. De inkomsten uit abonnementen en ondersteuning voor het kwartaal bedroegen 6,86 miljard dollar, een stijging van 24% op jaarbasis. Professionele diensten en andere inkomsten voor het kwartaal bedroegen 0,56 miljard dollar, een stijging van 30% op jaarbasis. De nettowinst daalde van 469 naar 28 miljoen dollar.

"We hadden weer een geweldig kwartaal, met een omzet van 7,4 miljard dollar, een stijging van 24% op jaarbasis", zegt Marc Benioff (foto), Co-CEO, Salesforce. “Er is geen betere maatstaf voor onze veerkracht en het momentum in ons bedrijf dan de $ 42 miljard die we hebben aan resterende prestatieverplichtingen, die alle toekomstige inkomsten onder contract vertegenwoordigen. Terwijl we ongelooflijke groei op schaal realiseren, streven we naar consistente marge-uitbreiding en cashflowgroei als onderdeel van ons langetermijnplan om zowel de top- als de bottom-line prestaties te stimuleren.”

"Onze financiële resultaten tonen eens te meer de kracht en duurzaamheid van ons bedrijfsmodel aan, aangezien we een sterke vraag van klanten blijven zien in het hele Customer 360-portfolio", aldus Bret Taylor, Co-CEO, Salesforce. "Salesforce is nog strategischer en relevanter geworden voor onze klanten omdat we hen de flexibiliteit en veerkracht bieden die ze nodig hebben om groei en efficiëntie te stimuleren in deze onzekere economische tijden."

"Ons productportfolio blijft goed gepositioneerd om onze brede groep klanten van dienst te zijn", zegt Amy Weaver, President en CFO, Salesforce. "We hebben een sterke groei kunnen realiseren en tegelijkertijd gedisciplineerde besluitvorming kunnen stimuleren, waardoor we onze operationele marge-richtlijnen voor het volledige jaar hebben kunnen uitbreiden."

Comstor BW 5 dec tm 10 dec 2023 SLTN Vierkant
Arctic Wolf BN Gated Content

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!