Witold Kepinski - 01 juni 2022

BT en Ericsson sluiten 5G samenwerking

BT en Ericsson sluiten 5G samenwerking image

BT en Ericsson hebben een nieuwe samenwerking van meerdere miljoenen ponden aangekondigd om commerciële 5G-privénetwerken voor de Britse markt te leveren - de eerste overeenkomst in zijn soort in het land.

De twee bedrijven hebben een meerjarig contract getekend dat BT in staat zal stellen de volgende generatie mobiele netwerktechnologieproducten te verkopen aan bedrijven en organisaties in sectoren zoals productie, defensie, onderwijs, detailhandel, gezondheidszorg, transport en logistiek.

Ericsson Private 5G is een geschikte, toegewijde en flexibele privé-netwerkoplossing die een gegarandeerde hoogpresterende 5G mobiele dekking binnen en buiten biedt, waardoor deze geschikt is voor een groot aantal toepassingen, met name in omgevingen zoals fabrieken, onderwijscampussen en andere grote sites waar beveiliging en connectiviteit met ultralage latentie belangrijk zijn.

Nieuwe innovatieve toepassingen en IoT-mogelijkheden kunnen worden ingeschakeld via een particulier 5G-netwerk om de productiviteit te verbeteren, de bedrijfsvoering te optimaliseren en kostenbesparingen te realiseren, zoals het volgen van activa, voorspellend onderhoud, aangesloten sensoren, realtime gegevensverwerking, automatisering en robotica.

Volgens een prognose van MarketResearch.com wordt voorspeld dat de particuliere 5G-netwerken tussen 2021 en 2028 met gemiddeld 40 procent per jaar zullen groeien, en tegen die tijd zal de markt 14 miljard dollar (£ 10,7 miljard) waard zijn. Zowel BT als Ericsson zijn van mening dat er een aanzienlijke vraag is van Britse bedrijven die willen profiteren van de voordelen die de nieuwe technologie kan bieden.

Marc Overton, Managing Director van BT's Divisie X, onderdeel van zijn Enterprise-activiteiten, zei: "Deze UK-first deal die we met Ericsson hebben getekend, is een enorme mijlpaal en zal een belangrijke rol spelen bij het mogelijk maken van de transformatie van bedrijven, waarmee een nieuw tijdperk wordt ingeluid van hyperverbonden ruimtes.

“We hebben onze vaardigheden en expertise bij het bouwen van geconvergeerde vaste en mobiele netwerken gecombineerd met Ericssons toonaangevende, duurzame en veilige 5G-netwerkapparatuur, om een baanbrekende nieuwe propositie te bieden die aantrekkelijk zal zijn voor veel industrieën. 5G-privénetwerken zullen ook slimme fabrieksprocessen en de vooruitgang van Industrie 4.0 ondersteunen, wat aanzienlijke kostenbesparingen en efficiëntie voor fabrikanten kan opleveren.

“In tegenstelling tot een openbaar netwerk, kan een privaat 5G-netwerk worden geconfigureerd voor de behoeften van een specifiek bedrijf, maar ook per individuele site of locatie. Ze bieden ook de basis om andere innovatieve technologieën zoals IoT, AI, VR en AR te overlappen, waardoor een veelvoud aan mogelijkheden ontstaat.”

Katherine Ainley, CEO Ericsson UK & Ireland zei: “Deze baanbrekende overeenkomst met BT betekent dat we samen een leidende rol spelen om ervoor te zorgen dat 5G een transformerende impact heeft op het VK. De hoogwaardige, snelle en veilige connectiviteit van Ericsson Private 5G kan organisaties helpen belangrijke efficiëntiewinsten te behalen die veiligere, productievere en duurzamere bedrijfsactiviteiten kunnen creëren en het land helpen om wereldleiders op te bouwen in de industrieën en technologieën van de toekomst. ”

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Leanix BW 19 febr tm 17 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!