Redactie - 07 juni 2022

Mendix en Capgemini breiden samenwerking uit

Mendix en Capgemini breiden samenwerking uit image

Mendix, een Siemens-onderneming en wereldwijd leider in moderne enterprise applicatie-ontwikkeling, heeft de samenwerking uitgebreid met Capgemini, leider in consultancy, digitale transformatie en technologie. Gezamenlijk ontwikkelen en leveren de bedrijven branche-oplossingen gebaseerd op het Mendix low-code platform. Mendix en Capgemini werken al sinds 2011 samen aan verschillende oplossingen voor de verzekeringsbranche in Frankrijk, Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Noord- en Zuid-Amerika.

"Als leidende partij die wereldwijd samenwerkt om bedrijven te helpen transformeren en besturen met de kracht van technologie, beschikt Capgemini over uitgebreide mogelijkheden en middelen voor de verzekeringsbranche", aldus Jethro Borsje, chief ecosystem solutions officer bij Mendix. “Het bedrijf begrijpt de strategische impact van low-code en hoe verzekeringsbedrijven de technologie het beste kunnen inzetten om hun bedrijfsvoering en de klantervaring te optimaliseren. Gezamenlijk bouwen en leveren we oplossingen die de sector efficiënter maken.”

De pandemie heeft verzekeringsmaatschappijen gedwongen om digitaler en flexibeler te worden. Er blijven echter belangrijke uitdagingen, zoals het bieden van betere klantervaringen en het automatiseren van processen. Verzekeraars werken doorgaans nog steeds met verschillende systemen die niet geïntegreerd en klantvriendelijk zijn. Sommige aanbieders zijn erin geslaagd een relatie aan te gaan met klanten en inzichten te krijgen uit verschillende databronnen. Met aanpasbare templates en oplossingen kunnen ze processen veel sneller digitaliseren.

"Bij Capgemini streven we ernaar om met de meest impactvolle partners flexibele, schaalbare en veilige oplossingen te bouwen voor onze klanten", zegt Kiran Boosam, Head of Insurance Innovation bij Capgemini. “Het Mendix-platform is algemeen erkend als marktleider in low-code en samen hebben we verschillende maatwerkoplossingen voor klanten geleverd. Het is daarom vanzelfsprekend om onze synergieën te combineren, onze aanpak te standaardiseren en de roadmap voor implementatie te versnellen.”

Twee oplossingen voor verzekeringsbranche

Mendix en Capgemini hebben twee low-code oplossingen gecreëerd die verzekeringsprocessen stroomlijnen en digitaliseren.

- Direct to Consumer (D2C)
We leven in een meer flexibele en webgebaseerde samenleving. Veel verzekeringsmaatschappijen veranderen dan ook de manier waarop ze contact hebben met klanten en bieden online interfaces aan. De D2C-oplossing is een raamwerk waarmee verzekeringsmaatschappijen snel klantgerichte verzekeringsoplossingen kunnen leveren met een positieve klantervaring. Gepersonaliseerde schermen bieden flexibiliteit om de interface aan te passen aan actuele marktkansen, zodat hetzelfde raamwerk gebruikt kan worden voor huisdierenverzekeringen, garantie, persoonlijke aansprakelijkheid, et cetera. Ook zorgt een responsieve omni-channelbenadering ervoor dat het offerteproces via een e-maillink kan worden voortgezet als klanten de tool via meerdere apparaten gebruiken.

- Property & Casualty Underwriting Workbench
Acceptanten verwachten dat hun werkgever digitale tools aanbiedt die het werk gemakkelijker maken, zoals het verzamelen van inzichten uit veel verschillende databronnen om een beslissing voor acceptatie te nemen. Daarvoor bouwen Mendix en Capgemini connectoren die verschillende, ongelijksoortige databronnen met elkaar verbinden zodat de data beschikbaar is vanuit één controlepaneel. Het Mendix-platform zorgt er ook voor dat verzekeringsmaatschappijen tot tien keer sneller dan met traditioneel coderen, robuuste en geavanceerde applicaties kunnen inzetten.

Concreet ontwikkelen Mendix en Capgemini samen een "Underwriting Workbench" die front-end ervaringen verbindt met backend-systemen zoals Guidewire, zodat verzekeraars taken, workflow en toewijzingen beter kunnen beheren. Ook is het mogelijk een 360-graden klantbeeld te krijgen en functiegebaseerde weergaven voor verzekeraars en verschillende afdelingen.

"Het voordeel van deze oplossingen en de samenwerking met Capgemini, is dat verzekeringsmaatschappijen snel onderscheidende producten kunnen aanbieden en het acceptatieproces kunnen verbeteren", zegt Ron Wellman, head of Industry Clouds bij Mendix. "Dit is van cruciaal belang om efficiënter te werken en de klanttevredenheid te verbeteren."

AWS Summit Amsterdam tm 30 mei 2023 Trend Micro  BW Risk to Resilience World Tour week 20 tm 23-2023
Progress Communications BN start week 17 tm 19

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!