Redactie - 07 juni 2022

Edge computing helpt bij verschuiving naar een digital-first wereld

Edge computing helpt bij verschuiving naar een digital-first wereld image

Schneider Electric, speler in digitale transformatie van energiebeheer en automatisering, maakt de bevindingen bekend van een nieuw IDC-whitepaper getiteld, Succeeding at Digital First Connected Operations.

Het rapport benadrukt de kracht van edge computing bij de verschuiving naar een digital-first wereld. Het bevat reacties van meer dan 1.000 IT- en operationele professionals uit de industrie, gezondheidszorg, onderwijs en andere sectoren, evenals een reeks diepte-interviews met industriële ondernemingen. De wereldwijde respondenten omvatten bedrijven in de Verenigde Staten, China, Japan, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, India en Ierland. De organisaties varieerden in grootte van 100 tot meer dan 1.000 werknemers. De antwoorden gaven inzicht in factoren die investeringen in edge stimuleren, de uitdagingen waarmee bedrijven te maken kregen bij het uitrollen naar de edge, obstakels voor verdere investeringen en strategische aanbevelingen om edge-mogelijkheden in de toekomst veilig te stellen.

"Naarmate organisaties nieuwe of verbeterde ervaringen voor klanten proberen te creëren, efficiënter willen werken, de veiligheid en beveiliging willen verbeteren en duurzamer willen worden, leunen ze steeds meer op digitale technologieën. Deze whitepaper gaat in op de cruciale rol die edge computing en edge-implementaties spelen bij het mogelijk maken van digital-first, connected activiteiten", zegt Chris Hanley, SVP, Commercial Operations & Global Channels, verantwoordelijk voor de edge-strategie bij Schneider Electric. "Het belicht strategieën die IT-professionals en besluitvormers kunnen toepassen om hun edge computing-mogelijkheden toekomstbestendig te maken ter ondersteuning van remote, connected, veilige, betrouwbare, veerkrachtige en duurzame activiteiten."

Edge computing is een van de belangrijkste aanjagers van een digital-first wereld. De meest voorkomende use cases van edge-infrastructuur zijn cyberbeveiligingssystemen om het operationele netwerk lokaal te bewaken en operationele gegevens op te slaan en te verwerken en aansluiten op de cloud. Wanneer organisaties werd gevraagd waarom ze investeerden in edge computing om deze workloads te ondersteunen, noemden de respondenten "cyberbeveiliging verbeteren" (50%) en "veerkracht en betrouwbaarheid van systemen" (44%). Toch zijn er verschillende uitdagingen die organisaties moeten overwinnen om ervoor te zorgen dat hun edge-infrastructuur, en dus ook hun connected activiteiten, veerkrachtig en betrouwbaar zijn. Ondanks de belofte van de edge, uiten veel organisaties hun zorgen over connectiviteit en stroomuitval. 32% van de respondenten heeft bij hun edge-implementaties te maken gehad met een "gebrek aan connectiviteit of trage connectiviteit". Verder heeft 31% te maken gehad met een "stroomstoring of stroompiek van meer dan 60 seconden".

Lees meer detals hier.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!