Redactie - 09 juni 2022

Cellnex en IP-Connected starten met Private Network as-a-Service voor de zorg

Cellnex en IP-Connected starten met Private Network as-a-Service voor de zorg image

Cellnex Nederland en IP-Connected gaan samen een Private Network as-a-Service oplossing voor de Zorg aanbieden. Met de oplossing willen de bedrijven de groeiende behoefte aan betrouwbare en veilige telecommunicatienetwerken voor zorgtechnologie faciliteren.

Zorgprofessionals, patiënten en bezoekers moeten en willen volgens Cellnex en IP-Connected permanent online zijn; processen en tools worden geautomatiseerd; er wordt steeds meer gebruik gemaakt van sensoren en domotica, en apparatuur, die regelmatig van kamers en verdiepingen wordt verplaatst, is met elkaar verbonden. Om dit alles te faciliteren is een zeer goede draadloze communicatie infrastructuur noodzakelijk. Een telecommunicatie infrastructuur waaraan (veel meer dan tot nu toe noodzakelijk was) gegarandeerde prestaties kunnen worden verbonden. Een Private LTE network biedt de mogelijkheid om Service Level Agreements (SLA’s) te bepalen ten aanzien van continuïteit, beschikbaarheid, security en latency.

Een belangrijk onderscheid van een Private LTE Network is dat de continuïteit en beschikbaarheid gegarandeerd kunnen worden. Daarnaast biedt het nog een aantal andere voordelen. Zo is het netwerk schaalbaar en eenvoudig flexibel uit te breiden. Het is GDPR compliant: data gaat niet over een publiek netwerk en de privacy van de informatie is daarmee veel beter gewaarborgd. En het is tevens geschikt voor 5G en dus toekomstvast.

De nieuwe dienst wordt aangeboden in een As-a-Service model. Dit houdt in dat IP-Connected en Cellnex het volledige project voor hun rekening nemen. Van advies en ontwerp, tot en met implementatie, onderhoud en beheer. Zorgorganisaties kunnen ervoor kiezen om uitsluitend het Private Network af te nemen, voor een vast bedrag per maand. Maar ook een aantal applicaties daar bovenop, zoals bijvoorbeeld Telefonie, Push-to-Talk, IoT toepassingen - zoals dwaalbuttons - , storage en backup. Indien gewenst kan de oplossing ook on-premise geleverd worden.

DIC Awards BW tm 21-10-2024 Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024
Vertiv BN 01-07-2024 tm 05-08-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!