Martijn Kregting - 12 juni 2022

Fintech specialist Backbase krijgt flinke kapitaalinjectie

Fintech specialist Backbase krijgt flinke kapitaalinjectie image

Fintech-platform Backbase (Amsterdam) heeft een financiële injectie van 120 miljoen euro binnengehaald via de Amerikaanse investeringsmaatschappij Motive Partners. De kapitaalsinjectie brengt de waardering van Backbase volgens een persbericht van Motiv Partners op 2,5 miljard euro. Daarmee is het de eerste Nederlandse unicorn (bedrijven met een waardering van + 1 miljard euro) in de technologiesector.

Backbase ondersteunt banken met het opzetten van internetbankieren en mobiel bankieren middels zijn Engagement Banking Platform. Tot de ruim 150 klanten van het het in 2003 opgerichte bedrijf behoren onder meer ABN AMRO, Deutsche Bank, ING en Société Générale. Het afgelopen jaar realiseerde de onderneming met 2.000 medewerkers en kantoren in Atlanta, Boise, Mexico City, Toronto, Londen, Cardiff, Dubai, Kraków, Singapore, Sydney en Tokio een omzet van 200 miljoen euro.

De investering van Motiv moet Backbase helpen om een zelfstandige koers te blijven varen. De onderneming stelt zijn platform verder te willen ontwikkelen om banken te helpen een holistische klantreis aan te bieden. Nu is er vaak sprake van allerlei losgekoppelde puntoplossingen en legacy-toepassingen. Het Engagement Banking Platform moet als een schil om deze losse oplossingen een 'probleemloze klantreis' mogelijk maken.

Vertiv BW week 5 liggend groen/vierkant oranje 27-11-2023 tm 04-12-2023 IGEL - Cloud Expo BN BW start 27-11/7-12
Schneider Electric BN start week 27 tm week 29

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!