Redactie - 13 juni 2022

HP meldt impact met zijn sustainable beleid

HP meldt impact met zijn sustainable beleid image

HP rapporteert vooruitgang in de richting van zijn alomvattende doelstellingen voor duurzame impact voor 2030, waaronder een vermindering van 44% van plastic verpakkingen voor eenmalig gebruik sinds 2018.

Duurzame impact vormt de kern van HP's bedrijfsstrategie en het bedrijf streeft ernaar het meest duurzame en rechtvaardige technologiebedrijf ter wereld te zijn. In 2021 kondigde HP zijn meest uitgebreide en ambitieuze Sustainable Impact-agenda tot nu toe aan. Met de publicatie van zijn Sustainable Impact Report en Executive Summary voor 2021 — waarmee HP het 21e jaar van rapportage markeert — rapporteert het bedrijf zijn eerste vooruitgang in de richting van zijn 2030-doelen op het gebied van klimaatactie, mensenrechten en digitale gelijkheid.

Hier zijn enkele van de hoogtepunten:

De weg effenen naar netto nul: het bedrijf behaalde sinds 2019 een absolute reductie van de broeikasgasemissies van 9% in de hele waardeketen van HP, aangezien HP ernaar streeft om tegen 2040 een netto nul-uitstoot van broeikasgassen te bereiken.

Plastics elimineren: HP heeft de plastic verpakkingen voor eenmalig gebruik sinds 2018 met 44% verminderd, ruim de helft van de weg om zijn doel te bereiken om 75% van de plastic verpakkingen voor eenmalig gebruik in 2025 te elimineren en vooruitgang te boeken in de richting van zijn doel om 75 te bereiken % circulariteit voor producten en verpakkingen in 2030.

Diversiteit, rechtvaardigheid en inclusie bevorderen: HP verhoogde het aantal zwarte/Afrikaans-Amerikaanse leidinggevenden met 33% ten opzichte van het voorgaande jaar, waarmee HP ongeveer een derde van zijn doel heeft bereikt om het aantal tegen 2025 te verdubbelen.

Empowerment van werknemers in de toeleveringsketen van HP: In 2021 had HP zich ten doel gesteld om tegen 2030 een miljoen werknemers te bereiken via programma's voor empowerment van werknemers - en tegen het einde van het jaar was HP daar meer dan een derde van en bereikte 349.000 werknemers via 2021.

Digital equity versnellen: HP versnelde digital equity voor 4,3 miljoen mensen in 2021, door hardware, vaardigheidstrainingen en toegang tot hoogwaardige content te bieden in samenwerking met organisaties zoals Girl Rising, NABU en MIT Solve. Dit is het eerste jaar dat HP vooruitgang rapporteert in de richting van zijn doel om tegen 2030 de digitale gelijkheid voor 150 miljoen mensen te versnellen.

HP gelooft dat één doordacht idee de kracht heeft om de wereld te veranderen. Vanaf het begin als bedrijf is HP een plek geweest waar innovatie buitengewone bijdragen levert aan de mensheid. Het bedrijf meldt dat Sustainable Impact een beïnvloedende factor is bij aankoopbeslissingen van klanten. In feite hielp Sustainable Impact HP in het fiscale jaar 2021 meer dan 3,5 miljard dollar aan nieuwe verkopen binnen te halen, en het bedrijf volgde meer dan 7 miljard dollar aan nieuwe verkopen waarbij het voldeed aan de eisen van klanten voor geregistreerde eco-labels voor producten, waaronder ENERGY STAR, EPEAT en Blue Angel.

“Er zijn gebieden waar we toonaangevend zijn, maar ook kansen voor ons om meer te doen. Onze teams werken met het diepe gevoel van urgentie dat nodig is om continue verbeteringen aan te brengen, terwijl ze partnerschappen smeden om onze impact te maximaliseren”, aldus Enrique Lores, President en CEO van HP.

Gartner BW start 5 juli tm 4 nov 2023 Arctic Wolf BW vierkant
SentinelOne bannercampagne BW BN 04-09-2023 tm 31-01-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!