Redactie - 12 juni 2022

HP kondigt nieuwe Z by HP producten aan

HP kondigt nieuwe Z by HP producten aan image

HP kondigt de nieuwe ZBook mobiele workstations aan: De HP ZBook Studio G9 en HP ZBook Fury G9, twee nieuwe Z-monitoren, een nieuwe Thunderbolt G4 Dock en tools om de productiviteit voor datawetenschappers te verbeteren. De nieuwste Z by HP biedt meer kracht en prestaties, naadloze samenwerking en de mogelijkheid om zonder enige belemmeringen te werken.

Het moet mogelijk zijn om overal snel en gemakkelijk te kunnen werken, ongeacht waar je je bevindt. Voor 25% van de creatieve professionals die on-the-go werken, geldt dat zij moeite hebben om productief te blijven. 50% zegt dat ze thuis of in een hybride setting werken, waardoor het van essentieel belang is dat zij overal optimaal kunnen werken. "De aankondiging van Z by HP combineert geavanceerde technologie met de veelzijdigheid van een gecombineerd ecosysteem om elk creatief idee te realiseren." zegt Jim Nottingham, General Manager en Global Head, Advanced Compute and Solutions, HP Inc.

Verander de creatieve werkomgeving

43% van de AECO-professionals (Architecture, Engineering, Construction & Operations) wil een snellere processor (CPU) en 30% een snellere grafische processor (GPU). De nieuwe Zbook Fury G9 en Zbook Studio G9 helpen mediaprofessionals, AECO-professionals, productontwikkelaars, en datawetenschappers om zware workflows aan te pakken.

Dankzij een Intel 55 watt CPU en een NVIDIA RTX A5500 Laptop GPU of AMD Radeon Pro GPU’s, is de Zbook Fury G9 zo krachtig dat gebruikers vergeten dat het een laptop is. Van 8K-videobewerking, 3D-visualisatie tot machine learning.

De ZBook Studio G9 modellen zijn uitgerust met Intel Core i9 vPro6 NVIDIA RTX A5500 of GeForce RTX 3080 Ti, NVIDIA RTX- en GeForce RTX-GPU’s en worden gevalideerd door het NVIDIA Studio-programma. Hiermee kunnen krachtige grafische applicaties worden gebruikt en is er toegang tot exclusieve NVIDIA Studio-software: Omniverse, Broadcast en Canvas.

Bij het doorlopen van complexe workflows zoals videobewerking, CAD-ontwerpen of het analyseren van grote datasets, kan het werken met twee schermen de productiviteit tot 31% verhogen. De nieuwe HP Z24m, nu met een vergader-ervaring, en HP Z24q 23,8- inch quad HD-schermen bieden een verversingssnelheid van 90 Hz om ongehinderd te werken, uitzonderlijke schermkleuren met fabriek gekalibreerde sRGB en P3 gekalibreerde kleurruimten, plus VESA DisplayHDR 400 voor meer dynamische beelden en levensechte kleuren op beide schermen. HP Z24m heeft een kantelbare 5MP webcam, twee ruisonderdrukkende microfoons en twee luidsprekers. Daarnaast is HP Presence voorzien van Auto Lock en Awake proximity sensor die gebruikers de zekerheid geeft dat hun9 privacy wordt beschermd op basis van hun persoonlijke gevens. Zowel de HP Z24m als de HP Z24q zijn vierzijdige schermen zonder rand voor een ononderbroken weergave rondom.

HP Thunderbolt G4 Dock verbindt het volledige Z-ecosysteem. Het verhoogt de beveiliging, productiviteit en connectiviteit, zodat de gebruiker controle behoudt over de werkplek en minder kabels nodig heeft. 66% van de werknemers geeft aan dat ze het liefst thuis een dock gebruiken. HP Thunderbolt G4 Dock levert tot 280W aan vermogen, de mogelijkheid om een laptop of mobiel workstation volledig op te laden met Thunderbolt 4-technologie en een ethernetsnelheid die twee keer zo hoog is als vorige generaties voor snelle downloads. IT-managers en gebruikers kunnen zich met 's werelds veiligste dock vanaf het moment dat ze verbinding maken veilig voelen met HP SureStart.

Complexe datasets in bruikbare inzichten

Select Z by HP data science workstations nemen enkele van de meest voorkomende uitdagingen waarmee datawetenschappers dagelijks worden geconfronteerd weg door de juiste tools te bieden om complexe datasets om te zetten in bruikbare inzichten. 42% van de datawetenschappers geeft aan dat het configureren van hun omgeving te veel tijd kost. Z by HP Data Science Stack Manager is een werkstation OEM met ontwikkelde grafische gebruikersinterface voor customising data science software en is beschikbaar op zowel Ubuntu als Microsoft WSL2. Hierdoor wordt het nog gemakkelijker voor datamakers om zich aan te passen en hun specifieke data science-omgevingen te beheren, waardoor workflows verder worden versneld. Deze samengestelde en beheerde softwarestack neemt de aanname weg bij het creëren van de optimale data science-omgeving door populaire data science-tools te testen, waaronder geselecteerde pakketten van Intel's oneAPI AI Analytics Toolkit, Pytorch, Python, NVIDIA RAPIDS en meer, aldus HP.

Overal toegang tot creatieve mogelijkheden

De eerste stap in de richting van het combineren van het beste van remoting software-oplossingen kwam in december 2021 met het HP Teradici single-abonnement. Nu hebben Teradici en HP de eerste bètaversie gelanceerd van HP Anyware, de IT-software voor bedrijven die mensen en teams productief houdt door veilige toegang tot hun digitale werkplekken te bieden. HP Anyware integreert Teradici CAS- en ZCentral Remote Boost-functies in één oplossing die bedrijven de flexibiliteit biedt om de kracht van hun cloud-, datacenter-, edge-, OS- of workstationinfrastructuur te benutten om de ultieme gebruikerservaring te bieden aan eindgebruikersapparaten (pc, Mac, laptop, tablet, thin en zero clients).

Prijs en beschikbaarheid:

HP ZBook Studio zal naar verwachting in augustus beschikbaar zijn. Prijzen worden dichter bij beschikbaarheid gedeeld.
HP ZBook Fury zal naar verwachting in augustus beschikbaar zijn. Prijzen worden dichter bij beschikbaarheid gedeeld.
HP Z24m G3 QHD Conferencing-scherm zal naar verwachting in augustus beschikbaar zijn. Prijzen worden dichter bij beschikbaarheid gedeeld.
HP Z24q G3 QHD-scherm zal naar verwachting in juli beschikbaar zijn vanaf €399,-.
HP Thunderbolt G4 Dock 120W en 280W zullen naar verwachting in juni beschikbaar zijn vanaf respectievelijk €210,- en €255,-.
De eerste bètaversie van HP Anyware (22.07) is beschikbaar via het enkele 1-jarige abonnement, met algemene beschikbaarheid verwacht in de zomer van 2022.21
De Z by HP Data Science Stack Manager kan vanaf 12 mei 2022 worden gedownload van de HP website. Voor geselecteerde Z by HP desktop- en mobiele workstations wordt de Z by HP Data Science Stack Manager vanaf juli 2022 vooraf geladen op modellen met native Ubuntu of Windows via Microsoft WSL2.22

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!