Witold Kepinski - 13 juni 2022

Corel neemt Awingu over

Corel neemt Awingu over image

Corel, een speler in professionele oplossingen voor creativiteit en productiviteit, kondigt aan dat het Awingu heeft overgenomen voor een niet openbaar gemaakt bedrag. De leverancier in ‘Unified Workspaces’, wordt onderdeel van het Parallels portfolio.

De combinatie tussen Awingu en het Parallels Remote Application Server (RAS) platform geeft eindgebruikers de extra flexibiliteit en vrijheid die ze nodig hebben om altijd en overal veilig te werken, ongeacht het apparaat of besturingssysteem. Parallels, onderdeel van de Corel groep, is een alles-in-één oplossing voor Virtual Desktop Infrastructure (VDI). Het platform levert toegang op afstand tot virtuele applicaties en desktops via on-premise, hybride- of op Cloud gebaseerde omgevingen.

Awingu, ideaal voor zowel middelgrote als grote ondernemingen, biedt organisaties een veilige manier om BYOD (Bring Your Own Device) of remote werken mogelijk te maken via een gebruiksvriendelijke en veilige ‘Unified Workspace’. Door deze acquisitie wordt het Parallels RAS platform een totaaloplossing waarmee klanten eenvoudig toegang krijgen tot zowel legacy als in de Cloud gehoste applicaties en bestanden. IT-teams hoeven zich hierdoor geen zorgen meer te maken over data security en complexe infrastructuren.

"De toekomst van werk is nu en we zitten er al middenin. Door de pandemie hebben organisaties in versneld tempo hun infrastructuren voor remote- en hybride werken moeten opzetten en aanpassen. Organisaties proberen hun werknemers nu te voorzien van flexibele werkplekken en willen tegelijkertijd een veilige en efficiënte toegang waarborgen,” zegt Prashant Ketkar, Chief Technology en Product Officer bij Corel. "We willen organisaties helpen deze veranderingen op de werkplek in goede banen te leiden. Dankzij de aanwinst van Awingu kunnen we de experience voor elke stakeholder die met onze producten werkt verbeteren."

Awingu zal zijn huidige klanten een veilige werkplek blijven bieden zoals ze gewend zijn. Daarnaast zal de integratie met Awingu worden uitgebreid om innovatie te versnellen en een uniforme oplossing te bieden voor zowel legacy als in de Cloud gehoste applicaties. Op deze manier krijgen klanten een divers aanbod van oplossingen, ongeacht welke on-premise assets, hybride architecturen of Cloud ze gebruiken.

"Wij kijken ernaar uit om onderdeel te zijn van Corel. Beide bedrijven stellen de klant voorop en zetten zich in om probleemloze, veilige en effectieve werkplekken te bieden, ongeacht waar de werknemers zich bevinden,” zegt Walter van Uytven, CEO van Awingu. "Samen met Parallels RAS kunnen we onze klanten meer mogelijkheden en een groter aanbod bieden."

Het Awingu team, inclusief CEO Walter van Uytven (foto), zal Corel versterken met hun strategische en technische expertise om de productcyclus te versnellen. In tegenstelling tot de meeste oplossingen in de markt, vereist Awingu geen agents of software die geïnstalleerd moet worden op de toestellen van de eindgebruiker. Awingu draait volledig in de browser waar het alle bedrijfsbestanden en applicaties, inclusief SaaS en 'legacy' Windows of Linux applicaties, samenvoegt in één online werkruimte met slechts één login. De mogelijkheid om verkeer te aggregeren biedt een controlemechanisme om acties in werkruimten op afstand te beveiligen. Hierdoor kunnen beheerders eenvoudig een zero trust security oplossing op de edge implementeren. Dankzij het gebruiksgemak en de vereenvoudigde implementatie kunnen klanten binnen enkele uren aan de slag en kunnen IT-afdelingen van elke omvang veilige werkplekken op afstand inrichten voor hun eindgebruikers.

Awingu is opgericht in 2011 en het hoofdkantoor bevindt zich in Gent. Awingu is door Gartner benoemd tot 'Cool Vendor in unified workspaces'. Awingu is verkrijgbaar in meer dan 20 landen en werkt samen met organisaties zoals Microsoft, Blackberry en Barracuda. Klanten van Awingu zijn onder andere de haven van Antwerpen, Peloton, de UDLAP-universiteit en ConvergeOne. Corel is onderdeel van investeringsmaatschappij Kohlberg Kravis Roberts & Co (KKR). Awingu werd voorheen ondersteund door Pamica NV, een investeringsmaatschappij van Michel Akkermans, de voormalige Executive Chairman van Awingu.

Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V5 Infopulse BW 13-06-2024 tm 20-06-2024
Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BN V6

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!