Martijn Kregting - 15 juni 2022

Ictivity ondersteunt Amersfoort met digi-training

Ictivity ondersteunt Amersfoort met digi-training image

De Gemeente Amersfoort is druk doende met een proces van digitale transformatie. Zo heeft de gemeente naar eigen zeggen stevige ambities op het gebied van informatievoorziening binnen de organisatie. Ondersteuning in het traject krijgt Amersfoort van IT-dienstverlener Ictivity.

Een nieuwe digitale werkplek in Microsoft 365 moet de 800 medewerkers van de gemeente optimaal gaan ondersteunen in hun werkzaamheden. Om te zorgen dat medewerkers alle voordelen van de nieuwe omgeving benutten, wordt Ictivity Training ingezet: een leertraject gericht op het digitaal vaardiger maken van medewerkers. Daarnaast is er aandacht voor het 'enthousiasmeren van medewerkers', zodat ze de nieuwe digitale werkomgeving daadwerkelijk gaan gebruiken.

Adoptieprogramma

Ictivity versterkt het projectteam van de Gemeente Amersfoort met een adoptieconsultant voor communicatie en verandermanagement. Het adoptietraject start met een inventarisatie van het IT-profiel, het kennisniveau en de werkstijl van gebruikers. Op basis daarvan wordt een adoptieprogramma opgesteld. Iedere medewerker doorloopt in het leerportaal een voor hem of haar passend leerplan dat bestaat uit formeel- en informeel leren. Het leerplan is een combinatie van communicatie, e-learning en klassikaal leren.

Ook is er een digicoach – een enthousiaste medewerker van de Gemeente Amersfoort – die medewerkers op locatie helpt bij vragen. Na het doorlopen van het programma wordt met behulp van het Ictivity IT Productiviteit Dashboard gemeten of de nieuwe werkwijze in de praktijk wordt toegepast. Vervolgens kan gericht nazorg worden verleend aan afdelingen waar de werkwijze nog niet volledig verankerd is.

AWS Summit Amsterdam tm 30 mei 2023 Doe mee met Dutch IT Cloud Survey 2023 BW vierkant tot 31 mei 2023
AWS Summit Amsterdam liggend tm 31 mei 2023

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!