Martijn Kregting - 19 juni 2022

Econocom en Citymesh ondersteunen digitalisering Belgische scholen

Econocom en Citymesh ondersteunen digitalisering Belgische scholen image

Telecomoperator Citymesh gaat samenwerken met IT-aanbieder Econocom bij het aanbieden van een 'netwerk-as-a-service'-dienst aan Belgische onderwijsinstellingen. Daarmee moeten scholen de digitalisering van hun processen en lesaanbod kunnen versnellen.

Citymesh levert als telecomoperator de netwerk- en beveiligingsdiensten. Econocom biedt de benodigde hardware en verzorg het projectbeheer. De onderneming is actief in de onderwijssector sinds het in 2020 de B2B-tak van Switch overnam.

Digisprong

De Vlaamse overheid kwam tijdens de coronapandemie met het Digisprong-initiatief, toen alle lessen opeens online moesten plaatsvinden. Het initiatief betekent concreet dat elke leerling in een middelbare school en leerlingen uit het 5de en 6de leerjaar van het basisonderwijs vanaf 2023 over een eigen laptop moeten beschikken.

Volgens Econocom omvat het digitaliseren van scholen echter meer dan het uitdelen van laptops of tablets. "Opdat leerlingen en leerkrachten er optimaal gebruik van zouden maken, is ook een degelijke en krachtige netwerkinfrastructuur nodig", meent Ciska Schrooten, afdelingshoofd Educatie bij Econocom. Dit was de reden voor de samenwerking met Citymesh. "Onze diensten vullen elkaar voor het onderwijs perfect aan."

Infrastructuur op maat

De oplossing die Econocom en Citymesh gaan aanbieden, is een infrastructuur op maat tegen een vast bedrag per maand. "De individuele aanpak vermijdt onnodige kosten en laat het toe om verder te bouwen op de bestaande infrastructuur", aldus Freek Pauwels, CCO bij Citymesh. Beide bedrijven hoeven ook niet vanaf nul te vertrekken. Zo'n 1.600 Belgische scholen werken overigens al samen met ofwel Econocom ofwel Citymesh.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Datanews.

Commvault BW 30-05 tm 07-06-2023 NTT BW start 31-5 TM 14-6
ALSO BN start week 21

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!