Redactie - 17 juni 2022

Eerste Metaverse festival MET AMS trekt 1.500 bezoekers

Eerste Metaverse festival MET AMS trekt 1.500 bezoekers image

De eerste editie van MET AMS heeft volgens de organisatie 1.500 bezoekers getrokken. Tijdens MET AMS konden bezoekers zich volledig onderdompelen in de onderwerpen metaverse, NFT en Web 3.0. Merken als Azerion en Magnum, culturele instellingen zoals NXT Museum en Fabrique des Lumières en agencies als Mobiquity en GoSpooky maakten onderdeel uit van MET AMS. Maar ook bedrijven die inzetten op de Metaverse, waaronder Hodl, Stage 11 en CyberKongz, deelden het conferentie podium met kunstenaar Dadara en YouTuber en crypto-ondernemer Kwebbelkop. Allen deelden hun visie op en ervaringen met de onbegrensde mogelijkheden van de metaverse.

Het festival trok volgens de organisatie een breed internationaal publiek en maakte voor hen inzichtelijk wat de komst van het metaverse gaat betekenen voor onderwerpen als kunst, muziek, mode en duurzaamheid. Zodoende kwam een bont gezelschap van designers, developers, kunstenaars, artiesten, ondernemers, investeerders, grote en kleine merken van over de hele wereld samen op het Westergasterrein in Amsterdam.

Het festival was de eerste in zijn soort en speelde zich met dit debuut volgens de organisatie meteen in de kijker bij andere organisatoren in andere landen. Het concept combineerde een inhoudelijke conferentie met een scala aan culturele side events en een nachtprogrammering.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!