Witold Kepinski - 20 juni 2022

Cisco lanceert Panoptica en Calisti API cloud toepassingen

Cisco lanceert Panoptica en Calisti API cloud toepassingen image

Cisco heeft tijdens Cisco Live, haar belangrijkste netwerk- en beveiligingsevenement, Panoptica en Calisti onthuld. De applicaties zijn de nieuwste toevoegingen aan Cisco's suite van API-first oplossingen en tools die resulteren in snellere applicatieontwikkelingscycli en bedrijven voorzien van moderne applicatieconnectiviteit, -beveiliging en -waarneembaarheid die cruciaal zijn voor uitzonderlijke digitale ervaringen. 

Panoptica en Calisti ondersteunen de strategie van het bedrijf voor het beheren en beveiligen van gedistribueerde applicatiearchitecturen. Hierdoor kunnen ontwikkelaars application programming interfaces (API's), applicaties en workloads programmatisch ontdekken, verbinden, beveiligen en observeren over de hele breedte van hun cloud-traject. Van born-in-the-cloud use cases op een enkele cloud tot hybride en multi-cloud architecturen die publieke, private, SaaS- en edge-componenten omvatten.

Cisco maakt het mogelijk voor ontwikkelaars om niet alleen IT-infrastructuur te leveren, maar ook invloed uit te oefenen op de manier waarop software en softwarediensten worden geleverd in de API- en applicatieontwikkelingsruimte door middel van een bottom-up adoptie en een product-led groeimodel (PLG). Zo kunnen ontwikkelaars tools en oplossingen in het Cisco-portfolio uitproberen, kopen en hun gebruik ervan opschalen.

"Applicaties zijn niet langer slechts een verlengstuk van het merk of een extra kanaal om klanten aan te spreken - vandaag de dag zijn applicaties de business. Cisco legt de basis voor een digitale toekomst door technologie, architecturen en zelfs bedrijfsmodellen te heroverwegen met cloud-native, API-first-oplossingen die in elk bedrijfsgebied kunnen worden ingezet", aldus Liz Centoni, EVP, Chief Strategy Officer, en GM of Applications.

API's liggen aan de basis van de integratie van systemen, platformen en applicaties, waardoor het mogelijk wordt om nieuwe bedrijfsmodellen te creëren en strategieën te stroomlijnen voor de levering van producten en diensten via bijna elk digitaal kanaal. Panoptica en Calisti, die gratis beschikbaar zijn, maken deel uit van een nieuwe klasse van open-source, API-first oplossingen van Cisco.

Panoptica— De Cisco Secure Application Cloud, Panoptica helpt ontwikkelaars en engineers cloud-native beveiliging te bieden van applicatieontwikkeling tot runtime. Het is een enkele interface voor uitgebreide container-, serverless-, API-, service mesh- en Kubernetes-beveiliging, schaalt over meerdere clusters met een agentloze architectuur, en integreert met CI/CD-tools en taalframeworks in meerdere clouds.

Calisti— De Cisco Service Mesh Manager, Calisti is een enterprise-ready Istio-platform dat connectiviteit, lifecycle management en beveiliging vereenvoudigt voor microservices in complexe, multi-cloud omgevingen. Het helpt applicatieteams om zich te richten op applicatielogica en site reliability engineers (SRE's) om te controleren en te schalen, upgrades van risico's te ontdoen, hoofdoorzaken te vinden en service-level objectives (SLO's) te bewaken.

Cisco biedt flexibiliteit en keuze voor ontwikkelaars en software engineers. Ook verdiept Cisco zich in de inzet van open source als een krachtige multiplier die innovatie versnelt. Het bedrijf initieert ventures en gericht onderzoek met behulp van open-source projecten, waaronder OpenTelemetry, OpenAPI, OpenInfra, Dex, Snort en Kafka.

Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29 SLTN Vierkant
SentinelOne BN BW 11-09 tm 18-09-2023

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!