Martijn Kregting - 14 juni 2022

Cisco, Axians, werken samen in aanbod private 5G

Cisco, Axians, werken samen in aanbod private 5G image

Cisco en Axians gaan samenwerken om organisaties in de sectoren van educatie, zorg, productie- en logistieke sector te helpen hun bereikbaarheid en connectiviteit te vergroten met Private 5G-technologie die direct aansluit op zowel nieuwe als bestaande LAN en WiFi-infrastructuur.

Private 5G-netwerken moeten organisaties volgens de samewerkingspartners helpen om maximale connectiviteit te realiseren door controle en betrouwbaarheid te bieden voor bedrijfskritieke activiteiten, machines en sensoren (IoT) en de bereikbaarheid van (eind)gebruikers - waarbij de private 5G-dienst zorgt voor een naadloze integratie op het vlak van authenticatie en security.

Betrouwbaarder verbinding

Axians verwacht dat Private 5G als dienst gaat functioneren naast het doorgaans zwaar belastte WiFi netwerk, om te zorgen voor een nog meer betrouwbare verbinding. Voorbeelden zijn zorgalarmering, sensoren of autonomous vehicles, videobellen of om een groter bereik op te realiseren op bijvoorbeeld een universiteitscampus.

“Dit is een belangrijke toevoeging aan het portfolio van Axians. We kunnen nu één oplossing bieden en beheren voor zowel omgevingen waar LAN en WIFI het beste passen maar ook wanneer het gaat om een fabriek, logistieke omgeving, campus of een zorginstelling.”, meent Erik Lenten, CTO van Axians.

De onderneming claimt ruim 10 jaar ervaring in het plannen, bouwen en beheren van missiekritieke communicatie-omgevingen op basis van (Private) 4G- en 5G-netwerken. "Door samen te werken met Cisco zijn we in staat om onze klanten volledig te voorzien van een private 5G-oplossing die OT-assets verbindt met de wereld van AI, IoT en digitale M2M-communicatie.", voegt Rob van Kaathoven, CEO van Axians Nederland, toe.

Axians levert Cisco's Private 5G-oplossing as-a-service geleverd en zorgt voor verdere automatisering, flexibiliteit, efficiëntie en beveiliging van een campusnetwerk.

Trend Micro BW week 20 rm 23-2023 Cloudian BW - week 11/12-2023
ALSO BN start week 21

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!