Redactie - 22 juni 2022

AXIS introduceert D4100-E Network Strobe Siren

AXIS introduceert D4100-E Network Strobe Siren image

Axis Communications heeft naar eigen zeggen de eerste netwerkstroboscoopsirene aangekondigd. De AXIS D4100-E Network Strobe Siren helpt volgens het bedrijf bij het afschrikken van indringers door middel van verschillende licht- en geluidssignalen en wordt geïntegreerd via VAPIX, MQTT of SIP.

De sirene maakt gebruik van stroboscooplicht, waarmee indringers worden afgeschrikt. De sirene kan, afhankelijk van de situatie, visuele signalen in verschillende kleurcombinaties afgeven. Zo kan er bijvoorbeeld een signaal worden gegeven bij het opengaan van een slagboom of kunnen nooduitgangen worden aangeduid. Ook kan de sirene alarm slaan als er indringers zijn.

Het netwerkproduct, dat gebaseerd is op het open Axis-platform, kan via VAPIX (Axis Open Programming Interface), MQTT (Message Queuing Telemetry Transport) of SIP (Session Initiation Protocol) worden aangesloten op AXIS Camera Station, Axis Video Management Software (VMS) of VMS van andere partijen.

De AXIS D4100-E is bedoeld voor perimeterbeveiliging samen met thermische- en radarcamera’s, maar ook voor het verbeteren van parkeerbeheer met een camera voor nummerplaatherkenning is de sirene een uitkomst. De combinatie van verschillende gekleurde lichten en individuele geluidssignalen maakt het mogelijk om voor elke situatie de juiste signalering te creëren. Op deze manier past de AXIS D4100-E zich goed aan zijn omgeving aan.

Infopulse BW 13-06-2024 tm 20-06-2024 Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V5
ALSO BW 03-06-2024 tm

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!