Redactie - 27 juni 2022

Wentzo wint Europese aanbesteding voor SURFwireless

Wentzo wint Europese aanbesteding voor SURFwireless image

Wentzo is na een Europese aanbesteding opnieuw als SURFwireless partner geselecteerd. Als WiFi as a Service partner van SURF zal Wentzo voor tenminste de komende 6 jaar universiteiten, hogescholen en mbo instellingen voorzien van WiFi dienstverlening.

Sinds 2016 biedt de coöperatie SURF haar leden – Nederlandse universiteiten, hogescholen, onderzoeksinstellingen en mbo-instellingen – de dienst SURFwireless aan. In 2016 won Wentzo de Europese aanbesteding wat resulteerde in een partnership voor de afgelopen 5 jaar. Sindsdien zijn ruim 70 locaties voorzien van de WiFi dienst.

Om de Wireless as a Service dienst te continueren en andere onderwijsinstellingen te voorzien van SURFwireless 2.0, stelde SURF vorig jaar opnieuw een Europese aanbesteding op, die door Wentzo is gewonnen. Om de wensen en eisen van SURF te voldoen, werkt Wentzo samen met Aruba als leverancier van de hard- en software.

SURF biedt haar leden sinds 2016 de Wifi as a Service dienst. Schoolinstellingen willen een snel WiFi-netwerk dat altijd en overal beschikbaar zijn. Omdat het aanschaffen en beheren van een WiFi-netwerk veel tijd en kennis kost is er WiFi as a Service van SURFwireless. Een betrouwbaar, hoogwaardig en toekomstbestendig WiFi6-netwerk. De WiFi as a Service dienst van SURFwireless brengt onderwijsinstellingen niet alleen meer garanties en efficiëntie, maar ook nieuwe innovaties, bijvoorbeeld op het gebied van positiebepaling en duurzaamheid.

DIC Awards BW tm 21-10-2024 Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024
Vertiv BN 01-07-2024 tm 05-08-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!