Witold Kepinski - 24 juni 2022

Kaseya sluit overname van Datto af

Kaseya sluit overname van Datto af image

Kaseya, leverancier van uniforme IT- en beveiligingsbeheersoftware voor managed service providers (MSP's) en middelgrote ondernemingen (MME), heeft aangekondigd dat het de overname van Datto voor 6,2 miljard dollar heeft afgerond. wat neerkomt op een aandelenkoers van $ 35,50.

Met de voltooiing van de transactie stopten de aandelen van Datto met handelen en is het bedrijf niet langer genoteerd aan een openbare markt. Kaseya's overname van Datto versterkt haar IT Complete-platform met een verbeterde reeks van best-in-class oplossingen om de efficiëntie en winstgevendheid van MSP's te helpen vergroten. Kaseya heeft aangekondigd dat er in de eerste maand ten minste 17 workflowintegraties tussen Datto-producten en het Kaseya-platform gepland zijn, en dat 100% van de commerciële integraties naar verwachting binnen 120 dagen zal zijn voltooid. Klanten kunnen onmiddellijk substantiële investeringen verwachten die gericht zijn op upgrades en innovaties voor alle Datto-productaanbiedingen.

De catalogusprijs voor alle Datto-technologie wordt met gemiddeld 10% of meer verlaagd bij nieuwe aankopen, zo meldt Kaseya. De catalogusprijzen van sommige producten zullen meer dalen, terwijl andere hetzelfde kunnen blijven. Met deze prijsaanpassing blijft Kaseya het enige speciaal gebouwde platform voor de MSP bieden dat goed geprijsd is.

"Zoals we beloofden toen we onze intentie om Datto te kopen aankondigden, zullen klanten de investeringen in innovatie en integraties zien stijgen en de prijzen dalen", zegt Fred Voccola (foto), CEO van Kaseya. “We verhogen onze technische investering in onze producten om ervoor te zorgen dat ze allemaal worden ondersteund en geïntegreerd, met verbeterde functionaliteit. Het einddoel is om de meest betaalbare en beste optie op de markt te zijn voor onze geweldige klanten.”

"Dit is absoluut het beste wat Datto, onze medewerkers en vooral onze MSP-partners had kunnen overkomen", zegt Rob Rae, Senior Vice President of Business Development van Datto. "Datto heeft zich altijd ingezet voor het bouwen van geweldige technologie en het creëren van een cultuur waarin de MSP's-klanten altijd op de eerste plaats komen - en als onderdeel van Kaseya zullen we dit groter, beter en tegen lagere kosten voor de MSP kunnen doen."

Datto blijft opereren als een autonoom merk vanuit Norwalk, Connecticut en andere locaties, met het officiële wereldwijde hoofdkantoor van Kaseya in Miami. Sinds 2007 hebben Datto's bewezen uniforme continuïteits-, netwerk-, eindpuntbeheer- en bedrijfsbeheeroplossingen MSP's geholpen zich te verdedigen tegen kostbare downtime en gegevensverlies in servers, virtuele machines, cloudapplicaties of overal waar gegevens zich bevinden.

Gartner BW start 5 juli tm 4 nov 2023 SentinelOne BW 04-09-2023 tm 16-10-2023
Netgear banner liggend start week 14

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!