Wouter Hoeffnagel - 28 juni 2022

FD: Medewerkers willen dat Centric aangifte doet tegen Sanderink

FD: Medewerkers willen dat Centric aangifte doet tegen Sanderink image

Medewerkers van IT-bedrijf Centric willen dat het bedrijf aangifte doet tegen eigenaar Gerard Sanderink wegens fraude. Het personeel houdt de miljonair verantwoordelijk voor de bestuurscrisis die is ontstaan bij het bedrijf. Ook vrezen zij dat deze crisis zal leiden tot een 'implosie' van Centric.

Dit meldt het FD. De financiële krant meldde op 7 juni al dat de voltallige uitvoerende directie is opgestapt na een conflict met Sanderink. Topman Johan Taams zou in aanvaring zijn gekomen met Sanderink, die via Centric beslag probeerde te leggen in een privézaak tegen zijn ex-vriendin Brigitte van Egten. Bij deze poging zouden Sanderink en diens advocaat de directie van Centric om de tuin hebben geleid.

Enquêteverzoek

FD meldt nu op basis van onderzoek dat medewerkers stellen dat Sanderink heeft gefraudeerd toen hij 'buiten de executive board om rechtshandelingen namens Centric' startte. Ook zou Sanderink met persoonlijke dreigementen directieleden onder druk hebben gezet om een eerder enquêteverzoek dat voormalig topman Taams indiende bij de Ondernemingskamer niet te steunen. De miljonair dreigde volgens bronnen van het FD bestuursleden 'financieel kapot te maken' door eindeloos tegen hen te procederen. De Ondernemingskamer kan onder meer voorzieningen treffen om de invloed van Sanderink tijdelijk op te schorten. Het enquêteverzoek vond uiteindelijk echter geen doorgang.

Meer informatie is beschikbaar bij het FD.

Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29 SentinelOne bannercampagne BW 04-09-2023 tm 31-01-2024
Arctic Wolf BN Gated Content

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!