Witold Kepinski - 28 juni 2022

VMware onthult vSphere+ en vSAN+ om operations te vereenvoudigen

VMware onthult vSphere+ en vSAN+ om operations te vereenvoudigen image

VMware introduceert VMware vSphere+ en VMware vSAN+ om organisaties te helpen de voordelen van de cloud naar hun bestaande on-premises infrastructuur te brengen, zonder onderbreking van hun workloads of hosts. Deze nieuwe producten, geïntroduceerd tijdens VMworld 2021 onder de naam Project Arctic, helpen klanten hun infrastructuur te verbeteren door gecentraliseerd cloudgebaseerd infrastructuurbeheer, geïntegreerde Kubernetes, toegang tot nieuwe hybrid clouddiensten en een flexibel abonnementsmodel.

“VMware vSphere+ en VMware vSAN+ vormen de volgende grote evolutie van fundamentele oplossingen die klanten kennen en vertrouwen”, zegt Boudewijn Aelbers, Director Presales Benelux bij VMware. “Waar klanten zich ook bevinden op hun digitale transformatietraject en bij het uitvoeren van hun cloudstrategie, vSphere+ en vSAN+ helpen hun transformatie te versnellen door de voordelen van de cloud naar hun bestaande on-premises infrastructuur en workloads te brengen, samen met vereenvoudigd gebruik via een flexibel abonnementsmodel.”

VMware vSphere+ en VMware vSAN+ zijn een integraal onderdeel van de VMware Cloud-strategie om consistente infrastructuur te leveren met meerwaardemogelijkheden in gedistribueerde omgevingen. Met vSphere+ en vSAN+ kunnen klanten gebruikmaken van add-on hybrid cloud services om bedrijfskritische applicaties on-premises te draaien, inclusief disaster recovery en ransomware bescherming. Elke organisatie, ongeacht de omvang, zal veel sneller gebruik kunnen maken van deze nieuwe mogelijkheden, beveiliging en product updates en zo hun operations sterk kunnen vereenvoudigen zonder wijzigingen aan te brengen in de bestaande applicaties of hardware.”

“De transformatie van on-premise infrastructuur met clouddiensten is een opkomende moderniseringstrend waar organisaties volgens IDC erg in geïnteresseerd zijn”, zegt Gary Chen, IDC Research Director, Software Defined Compute. “Door de datacenter-hypervisor in te schakelen met clouddiensten, kunnen gebruikers innovatieve mogelijkheden gebruiken die onmiddellijk kunnen worden geleverd en volledig kunnen worden beheerd vanuit de cloud. Dit om een breed scala aan pijnpunten aan te pakken, zoals efficiënt beheer, schaalbare Kubernetes-operations en DR. De toekomstige mogelijkheden van dit leveringsmodel, zoals met vSphere+ en vSAN+, zijn eindeloos en kunnen een belangrijk hulpmiddel zijn voor organisaties om bestaande infrastructuur snel te moderniseren met minimale belasting.”

“VMware vSphere+ vervaagt de grens tussen on-premises en cloud”, zegt Vishal Gupta, CIO voor Lexmark. “De combinatie van cloud operating model met vertrouwde toolsets zal een grote winst voor ons zijn.”

Vereenvoudigde operations met gecentraliseerd infrastructuurbeheer
In hun zoektocht naar meer productiviteit en efficiëntie zoeken teams verantwoordelijk voor infrastructuurbeheer efficiëntere manieren om de infrastructuur te onderhouden en te beschermen, ter ondersteuning van steeds grotere en complexere omgevingen. In veel gevallen zijn vSphere-omgevingen van klanten verspreid over silolocaties, edge sites en clouds, wat leidt tot operationele complexiteit en inefficiënt onderhoud.

vSphere+ en vSAN+ bieden uniform infrastructuurbeheer voor deze gedistribueerde omgevingen via de VMware Cloud Console. Die biedt een wereldwijde inventaris, configuratie, waarschuwingen, beheer en beveiligingsstatus voor on-premises implementaties. Vanuit de VMware Cloud Console kunnen beheerders operationele taken direct uitvoeren, zoals het beheren van configuraties en beleid voor hun implementaties. Daarnaast profiteren klanten van een sterk vereenvoudigde lifecycle management-ervaring dankzij cloudgestuurde automatisering van updates van on-premises infrastructuurcomponenten. Klanten profiteren ook van cloudgebaseerde mogelijkheden voor herstel en configuratie drift, inclusief beveiligingscontroles om de naleving van bedrijfs- en regelgevingsvereisten te handhaven.

De snelheid van ontwikkelaars opdrijven met geïntegreerde Kubernetes
Developer-teams richten zich op het moderniseren van hun applicaties en infrastructuur om sneller betere software in gebruik te nemen. vSphere+ biedt één workloadplatform voor het uitvoeren van door Kubernetes georkestreerde VM’s en containers en helpt om de infrastructuur on-premises te transformeren in een enterprise-ready Kubernetes platform. Door de mogelijkheden van VMware Tanzu Standard Runtime uit te breiden krijgen developers een multi-cloud IaaS-consumptie-ervaring, zodat ze Kubernetes op schaal kunnen uitvoeren en beheren met consistentie en efficiëntie tussen on-premises, public clouds en edge. De toevoeging van VMware Tanzu Mission Control Essentials biedt klanten wereldwijde zichtbaarheid over hun gehele Kubernetes-voetafdruk en automatiseert operationele taken.

On-premises uitbreiden met naadloze hybrid clouddiensten
Moderne organisaties hebben geïntegreerde en uitgebreide clouddiensten nodig om hun beveiligingsbeleid consequent te versterken, snel te herstellen van rampen en uitval van locaties, en betere bescherming te bieden tegen ransomware. Met vSphere+ en vSAN+ kunnen klanten hun bestaande investeringen blijven gebruiken, inclusief toolsets en domeinexpertise, terwijl ze profiteren van de uitgebreide mogelijkheden van VMware Cloud. Klanten profiteren van beschermingsworkflows die beschikbaar zijn als add-on cloudservices en rechtstreeks geïntegreerd zijn in hun operating omgeving, waaronder VMware Cloud Disaster Recovery, een on-demand ransomware- en disaster recovery-service. Nieuwe add-on clouddiensten zijn in ontwikkeling en zullen op een later moment worden geleverd, zodat klanten een gestroomlijnd pad naar de cloud krijgen als ze in de toekomst willen migreren.

Vereenvoudigd gebruik via een flexibel abonnementsmodel
Met vSphere+ en vSAN+ kunnen organisaties een op abonnementen gebaseerd consumptiemodel invoeren voor hun on-premises implementaties. Klanten profiteren verder van een enkele SKU die alle benodigde componenten (waaronder VMware vCenter, VMware ESXi, Tanzu Standard Runtime en Tanzu Mission Control Essentials) en ondersteuning omvat.

vSphere+ en vSAN+ zijn beide nieuw en zijn naar verwachting beschikbaar tegen het einde van VMware’s FY23 Q2, rond 29 juli 2022. Tanzu Mission Control Essentials is een onderdeel van vSphere+ en zal naar verwachting beschikbaar zijn in VMware’s FY23 Q3.

Ontdek hier wat partners zeggen over vSphere+ en vSAN+

SLTN Vierkant Gartner BW start 5 juli tm 4 nov 2023
Jamf BW E-book 21-09 tm 28-09-2023

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!