Witold Kepinski - 29 juni 2022

ARTIS is getroffen door een cyberaanval

ARTIS is getroffen door een cyberaanval image

ARTIS is doelwit geworden van een cyberaanval met ransomware. Cybercriminelen zijn binnengedrongen op het netwerk waardoor ICT-systemen eruit liggen.

Het is nog niet bekend wie er achter deze hack zit. Wel is bekend dat de cybercriminelen een bedrag van 1 miljoen euro in cryptovaluta eisen. ARTIS heeft aangifte bij de politie gedaan en laat zich adviseren door een cybercrimespecialist. Omwille van het onderzoek kan ARTIS nu geen verdere details delen.

Een ARTIS-woordvoerder licht toe: "Onze externe ICT-partner informeerde ons dat ARTIS doelwit is geworden van een cyberaanval. Toen dit duidelijk werd, is op het hoogste niveau meteen een crisisteam samengesteld. Ook is onze eigen IT-afdeling opgeschaald met specialisten op het gebied van cybercriminaliteit. Er zijn direct maatregelen getroffen om verdere toegang tot onze systemen te voorkomen om zo de digitale aanval stil te leggen. Omdat nog niet duidelijk is of de criminelen zich toegang hebben verschaft tot persoonsgegevens en emailverkeer is er uit voorzorg een melding gemaakt bij de Autoriteit Persoonsgegevens. ARTIS neemt deze situatie uiterst serieus en bepaalt samen met externe specialisten de juiste vervolgstappen".

ARTIS-Micropia en het ARTIS-Groote Museum waren dinsdag 28 juni gesloten voor publiek. Het goede nieuws is dat ze morgen weer geopend zijn voor bezoekers volgens normale openingstijden. ARTIS-Park is gewoon open.

DIC Awards BW tm 21-10-2024 Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024
DIC Awards BN tm 21-10-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!