Witold Kepinski - 30 juni 2022

HPE gaat partnership aan met Evil Geniuses

HPE gaat partnership aan met Evil Geniuses image

Hewlett Packard Enterprise (HPE) kondigde een partnership aan met Evil Geniuses, een van de eerste en meest iconische professionele e-sportsorganisaties. HPE zal het toonaangevende gaming entertainmentmerk geavanceerde technologie leveren om EG te helpen haar gaming entertainment brand verder te versterken.

Deze meerjarige overeenkomst stelt Evil Geniuses in staat om haar data-analysemogelijkheden uit te breiden met HPE's toonaangevende kunstmatige intelligentie (AI)-services en –oplossingen. Evil Geniuses kan hierdoor sneller talentvolle spelers toevoegen en ontwikkelen en succesvolle gameplay-strategieën identificeren. In de loop der tijd zal dit meerjarige project ook de edge-to-cloud-mogelijkheden en advisory services van HPE GreenLake integreren voor aanvullende geavanceerde AI-innovaties die gericht zijn op de prestaties van spelers en verbetering van de snelheid, behendigheid en concurrentiepositie van Evil Geniuses.

“In e-sports zijn uit data verkregen inzichten onmisbaar om te kunnen winnen,” zegt Jim Jackson, Chief Marketing Officer van Hewlett Packard Enterprise. “Ons sponsorship is erop gericht om deze innovatieve e-sportsorganisatie in staat te stellen dieper in de data te duiken die hun gameplay genereert, waardoor ze gemakkelijker winnende strategieën kunnen identificeren en perfectioneren.“

Evil Geniuses heeft al meer dan 24 miljoen dollar in totale verdiensten en hun League of Legends team is onlangs gekroond tot de LCS 2022 Spring Final Champion. Dit nieuwe partnership met HPE zal Evil Geniuses helpen haar e-sportsuccessen uit te breiden met behulp van datagestuurde inzichten en HPE’s edge-to-cloud mogelijkheden.

"Sinds 2019 investeert Evil Geniuses stevig in het potentieel van data-analyse in e-sports. Deze investering heeft zijn hoogtepunt bereikt in het eerste LCS-kampioenschap van Evil Geniuses", aldus Nicole LaPointe Jameson, Chief Executive Officer van Evil Geniuses. "Onze samenwerking met HPE stelt ons in staat om onze concurrentie een stap voor te blijven en zal een revolutie veroorzaken in de manier waarop we data-analyse toepassen in competitie, scouting en strategie. We zijn er trots op dat we gebruik kunnen maken van de technologie van HPE om ons spel naar een hoger niveau te tillen."

De samenwerking met HPE zal significante impact hebben op:

Talent scouting: Gebruik van HPE's geavanceerde data-oplossingen zal de waarde van data ontsluiten, waar de data zich ook bevindt, door wereldwijde gameplay-data te verzamelen en te analyseren om zo talentvolle spelers te identificeren

Talentontwikkeling: Verbeteren van trainingsmodules om de atleten en teams van Evil Geniuses beter te ontwikkelen

Spelstrategie: AI en machine learning gebruiken om winnende strategieën te ontwerpen

"Evil Geniuses is een merk met een mooie toekomst voor zich, en we kijken ernaar uit om de technologie van HPE in te zetten om Evil Geniuses te helpen een blijvende winnaarsorganisatie op te bouwen en om onze merken samen te in te zetten voor e-sports”, aldus Cyndie Wang, VP Global Sponsorships & Brand Experience bij Hewlett Packard Enterprise.

Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29 SentinelOne bannercampagne BW 04-09-2023 tm 31-01-2024
Arctic Wolf BN Gated Content

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!