Redactie - 02 juli 2022

BTG organiseert Business Event Building Bridges in a Connected Society

BTG organiseert Business Event Building Bridges in a Connected Society image

Bezoekers van het BTG Business event in Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk konden onder meer inspirerende presentaties van Jeroen Dijsselbloem en topsporter Gregory Sedoc, interessante gesprekken over onder meer smart cities en verbinding met young professionals, de presentatie van de door BTG geïnitieerde ICT Development Index 2022 bijwonen. Als smaakmaker was de robothond Spot aanwezig.

Petra Claessen (foto), CEO van BTG en BTG Services, sprak van een zeer geslaagd event. “We hadden een goede opkomst en een mooi programma met veel inhoud en inspiratie. Ook met deze bijeenkomst maakt de BTG haar jaarthema meer dan waar; building bridges in a connected society", aldus Claessen.

De middag werd geopend door voorzitter Eric Reij en CEO BTG en BTG Services Petra Cleassen samen met host Danny Frietman. Bezoekers zijn door Petra Claessen kort meegenomen door alle activiteiten waar BTG afgelopen half jaar bij betrokken is geweest. Daarop volgde presentatie van de nieuwe corporate video van BTG. Klanten en solution partners vertellen in de video over de rol van BTG in de markt.

Voormalig topsporter en tv-presentator Gregory Sedoc ging in zijn presentatie dieper in op de overeenkomsten tussen BTG en topsport. Ook nam Sedoc de aanwezigen mee in een boeiend verhaal over de weg naar de top, en hoe hij daar is gebleven. Ook kwam aan bod welke grote rol data oftewel kennis je kan helpen om een winnaar te worden.

ICT Development Index

Pieter Paul Verheggen van Motivaction presenteerde de resultaten van de derde editie ICT Development Index 2022. “Uit de resultaten blijkt dat we in onzekere tijden leven. Een paar opvallende punten; Young professionals zijn relatief positiever over de nabije toekomst, ook als het om groei en investeringen gaat. Ook zien we dat het MKB op een aantal punten achterblijft. Het lijkt alsof er een tweedeling ontstaat waarbij het MKB minder innovatief is dan grotere organisaties”, aldus Verheggen. Uit het onderzoek blijkt verder dat de aandacht voor cybersecurity en privacy het grootst is. De impact van maatschappelijke vraagstukken is tegelijkertijd nog beperkt.

Balans

Een discussie over de Battle on talent met Hendrika Willemse (She in IT), Viktor Bos (TechConnect), Burcu Kuzlak (Gemeente Amsterdam) en Petra Claessen volgde. Hendrika Willemse wees daarbij op het belang de balans te vinden tussen wat de markt en wat de Young Professional wil. Petra Claessen wijst erop dat het opleiden en laten instromen van jong talent in de IT een van de speerpunten is van BTG.

Eric Dansereau van startup Aircision vertelt voor de pauze over de ontwikkeling van een nieuwe technologie waarmee goedkoper internet kan worden geboden aan de ongeveer 4 miljard mensen in de wereld die nog niet over internet beschikken. Onlangs is een test met TNO succesvol afgesloten waarbij 10 Gbps over 2,5 km werd gestraald. De volgende stap bestaat uit het kunnen opbouwen van een stabiele verbinding van 100 Gbps, het liefst over afstanden als 10 km.

Duurzaamheid staat centraal

Na de pauze staan diverse best practices centraal. Danny Frietman gaat in gesprek met enkele experts, waaronder Constance Buyne, aanjager start-ups en scale ups afdeling economische zaken bij de gemeente Almere. Ook sprak Frietman met Henk van Raan, CTO Johan Cruijf Arena. Niet alleen maakte Van Raan de afgelopen 15 jaar de Arena smart, ook hij is heel actief met duurzaamheid bezig. Het is zijn droom om in 2030 energiepositief te zijn, iets wat inmiddels ook ambitie van de Arena is.

Martijn Hendriks is App coördinator en Projectmanager Digitale interactie bij de Belastingdienst. Hendriks is winnaar van de BTG Award voor ICT/Telecommanager van het jaar 2021. Hij gaf een boeiende presentatie over de wijze waarop de Belastingdienst met de inzet van apps het voor klanten makkelijk wil maken. Het zoeken naar de sweetspot tussen gebruikersgemak en onze business doelen staat daarbij centraal.

Maria Genova publiceert veel over hackers, security en privacy, en verzorgt hierover een boeiende quiz. Zo blijkt onder meer dat een lange zin als wachtwoord beter is dan een kort wachtwoord dat hoofdletters, tekens en cijfers bevat

De entree van robotbond Spot, begeleid door trendwatcher Lieke Lamb, trok alle aandacht. De TU Delft zet Spot in voor boeiende business cases.

Keynote van Jeroen Dijsselbloem

Jeroen Dijsselbloem sluit de presentaties af met een boeiende keynote. Hierin gaat hij onder meer in op zijn rol als voorzitter van de Onderzoeksraad voor Veiligheid. Dijsselbloem geeft voorbeelden in het kader van digitale veiligheid. Iets waarover de Onderzoeksraad uitgebreid heeft gerapporteerd, ook voorzien van adviezen. Denk daarbij aan het Citrix lek in 2019 en verder in het verleden DigiNotar. Bewustwording en het bewaken van goede procedures rond digitale veiligheid zijn van essentieel belang, en nog redelijk onderontwikkeld. Op dit vlak is dan ook nog veel werk te doen, stelt Dijsselbloem vast.

Met een presentatie over de activiteiten die BTG voor het najaar op de planning heeft staan sluit Petra Claessen de dag af. Tijdens het walking dinner na afloop konden de bezoekers napraten en genieten van heerlijke hapjes.

Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V5 Darktrace BW 28-05 tm 18-06-2024
Darktrace BN en BW 04-06-2024 tm 18-06-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!