Redactie - 14 juli 2022

Uniserver: Een security team dat voor de troepen uitloopt

Uniserver: Een security team dat voor de troepen uitloopt image

Als het om security gaat, mag je als IT-organisatie niet achter de feiten aanlopen. Zeker wanneer je de titel van beste cloudprovider van Nederland hoog wil houden. Honderden partners en hun duizenden klanten vertrouwen dagelijks op Uniserver om waterdichte security te bieden op hun services. Om veiligheid altijd top-of-mind te laten zijn heeft Uniserver een Security Lead aangesteld. Daarnaast wordt gezocht naar een Security Engineer om het Security Team compleet te maken.

Wanneer bedrijven in zee gaan met IT-dienstverleners moeten ze ervan uit kunnen gaan dat de beveiliging op orde is. Dat hun data veilig opgeslagen staan, vulnerabilities proactief worden opgelost en dat software veilig en zonder downtime doordraait. Riemert Moleman, Manager Quality and Assurance, krijgt regelmatig vragen van partners over veiligheid. “We zijn hier heel eerlijk over en ik licht ons beleid dan ook graag toe. Ik ben er trots op dat we al jaren vrijwel moeiteloos door security assessments heenkomen. Security is vertegenwoordigd in alle lagen van onze organisatie, iedereen neemt hierin zijn verantwoordelijkheid.”

Een elite team op Security
Nu Uniserver snel groeit - zowel organisch als door overnames – wordt het nog belangrijker om zaken als security en compliance in het DNA van de organisatie vast te leggen. “De tijd is hier nu rijp voor”, vertelt Dennis Kuijs, Manager Managed Services. “We maken een forse groei door en daarmee nemen ook de veiligheidsrisico’s toe. We moeten onze netwerken beschermen tegen steeds geavanceerdere malware, phishing, virussen, hacking en andere bedreigingen. Alle grote IT-dienstverleners krijgen hier vroeg of laat mee te maken. Wij dus ook.” Reden voor Uniserver om zijn beveiligingsactiviteiten naar een hoger niveau te tillen.

Van een situatie van beveiligingsexperts op verschillende plekken in de organisatie, wordt er nu een centraal, dedicated Security Team aangesteld. Dennis vervulde ruim vijf jaar de rol van Security Officer en helpt bij het aanstellen van de verschillende teamleden. Er is een Security Lead benoemd die binnenkort van start gaat. Daarnaast zoekt Uniserver nog een Security Engineer om het beveiligingsbeleid handen en voeten te geven.

Logfile spitter en shift left-denker
Er is genoeg te doen voor de nieuwe collega, weten Dennis en Riemert. Er liggen initiatieven klaar om geïmplementeerd te worden, maar ze kijken vooral uit naar iemand die zelfstandig en proactief te werk gaat. “We zoeken een engineer die graag in logfiles spit, zaken met elkaar in verband brengt, risico’s inschat en hier actie op onderneemt”, zegt Dennis. “Eentje die daarnaast in staat is het belang van security en compliance over te brengen naar alle lagen van de organisatie. Iemand met een ‘shift left’ mindset en die hierop kan sturen.”

Goed idee? Ga maar doen!
De functie van Security Engineer is, net als die van Security Lead, niet in beton gegoten. Beide functies zijn nieuw in de organisatie en ook de engineer krijgt veel vrijheid om zijn rol vorm te geven. Dennis: “Als je een goed idee hebt of ergens kansen voor verbetering ziet, bijvoorbeeld met nieuwe technologie, dan krijg je de ruimte en middelen om hiermee aan de slag te gaan. Creativiteit en eigen initiatief worden bij Uniserver zeer gewaardeerd en dragen bij aan ons succes. Ook als het gaat om een veilige IT-organisatie.”

Herken jij jezelf in dit verhaal? Mail dan naar recruitment@uniserver.nl en wij maken graag kennis met je!

Wil je meer weten over Uniserver en welke uitdagende vacatures we beschikbaar hebben? Bezoek onze website www.uniserver.nl!

Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V6 Infopulse BW 13-06-2024 tm 20-06-2024
ALSO BW 03-06-2024 tm

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!