Witold Kepinski - 07 juli 2022

IBM neemt Databand.ai over

IBM neemt Databand.ai over image

IBM heeft aangekondigd dat het Databand.ai heeft overgenomen, een leverancier van software voor gegevensobservatie die organisaties helpt bij het oplossen van problemen met hun gegevens, waaronder fouten, pijplijnstoringen en slechte kwaliteit - voordat het hun bedrijfsresultaten beïnvloedt.

Met het hoofdkantoor in Tel Aviv, Israël , zullen Databand.ai-medewerkers zich bij IBM Data en AI voegen en voortbouwen op IBM's groeiende portfolio van data- en AI-producten, inclusief de IBM Watson-mogelijkheden en IBM Cloud Pak for Data. Financiële details van de deal zijn niet bekendgemaakt. De overname werd op 27 juni 2022 afgerond.

Het nieuws van versterkt IBM's softwareportfolio op het gebied van data, AI en automatisering om het volledige spectrum van waarneembaarheid aan te pakken en helpt bedrijven ervoor te zorgen dat betrouwbare gegevens op het juiste moment in de juiste handen van de juiste gebruikers komen, zo meldt het Amerikaanse tech bedrijf.

Cloud

Databand.ai is de vijfde acquisitie van IBM in 2022, terwijl het bedrijf zijn hybride cloud- en AI-vaardigheden en -mogelijkheden blijft versterken. IBM heeft meer dan 25 bedrijven overgenomen sinds Arvind Krishna in april 2020 CEO werd .

Omdat de hoeveelheid data in een ongekend tempo blijft groeien, worstelen organisaties met het beheren van de gezondheid en kwaliteit van hun datasets, wat nodig is om betere zakelijke beslissingen te nemen en een concurrentievoordeel te behalen. Een snelgroeiende marktkans, waarneembaarheid van gegevens komt snel naar voren als een belangrijke oplossing om datateams en technici te helpen de gezondheid van gegevens in hun systeem beter te begrijpen en automatisch problemen te identificeren, op te lossen en op te lossen, zoals anomalieën, brekende gegevenswijzigingen of pijplijnstoringen, in dichtbij werkelijke tijd. Volgens Gartner kost een slechte datakwaliteit organisaties jaarlijks gemiddeld 12,9 miljoen dollar. Om deze uitdaging te helpen verminderen, is de markt voor gegevensobservatie klaar voor een sterke groei.

Waarneembaarheid van gegevens tilt traditionele gegevensbewerkingen naar een hoger niveau door historische trends te gebruiken om statistieken over gegevensworkloads en gegevenspijplijnen direct bij de bron te berekenen, te bepalen of ze werken en vast te stellen waar zich problemen kunnen voordoen. In combinatie met een full-stack-observatiestrategie kan het IT-teams helpen snel problemen op te sporen en op te lossen, van infrastructuur en applicaties tot data en machine learning-systemen.

Data

De open en uitbreidbare benadering van Databand.ai stelt data-engineeringteams in staat om eenvoudig te integreren en observeerbaarheid te krijgen in hun data-infrastructuur. Deze overname zal Databand.ai meer middelen ontsluiten om zijn observatiemogelijkheden uit te breiden voor bredere integraties over meer open source en commerciële oplossingen die de moderne datastack aandrijven. Bedrijven krijgen ook volledige flexibiliteit bij het uitvoeren van Databand.ai, of het nu gaat om as-a-Service (SaaS) of een zelf-gehost software-abonnement.

De acquisitie van Databand.ai bouwt voort op IBM's investeringen in onderzoek en ontwikkeling en op strategische acquisities in AI en automatisering. Door Databand.ai te gebruiken met IBM Observability van Instana APM en IBM Watson Studio, is IBM goed gepositioneerd om het volledige spectrum van observeerbaarheid in alle IT-activiteiten aan te pakken, aldus IBM.

De mogelijkheden van Databand.ai kunnen bijvoorbeeld datateams en technici waarschuwen wanneer de data die ze gebruiken om een analysesysteem van brandstof te voorzien, onvolledig is of ontbreekt. In veelvoorkomende gevallen waarin gegevens afkomstig zijn van een bedrijfstoepassing, kan Instana gebruikers vervolgens helpen snel uit te leggen waar de ontbrekende gegevens vandaan komen en waarom een toepassingsservice faalt. Samen bieden Databand.ai en IBM Instana een completer en beter verklaarbaar beeld van de gehele applicatie-infrastructuur en het dataplatformsysteem, wat organisaties kan helpen om omzet- en reputatieverlies te voorkomen.

AI

"Onze klanten zijn gegevensgestuurde ondernemingen die vertrouwen op hoogwaardige, betrouwbare gegevens om hun missiekritieke processen aan te drijven. Wanneer ze geen toegang hebben tot de gegevens die ze op een bepaald moment nodig hebben, kan hun bedrijf tot stilstand komen,", zegt Daniel Hernandez , General Manager voor Data en AI, IBM. "Met de toevoeging van Databand.ai biedt IBM de meest uitgebreide set observatiemogelijkheden voor IT voor alle toepassingen, data en machine learning, en blijft het onze klanten en partners voorzien van de technologie die ze nodig hebben om betrouwbare data en AI op schaal te leveren."

Oplossingen voor gegevensobservatie vormen ook een belangrijk onderdeel van de bredere gegevensstrategie en -architectuur van een organisatie. De overname van Databand.ai breidt IBM's bestaande datafabric-oplossing verder uit door ervoor te zorgen dat de meest nauwkeurige en betrouwbare gegevens op het juiste moment in de juiste handen worden gegeven - waar ze zich ook bevinden.

"Je kunt niet beschermen wat je niet kunt zien, en wanneer het dataplatform ineffectief is, wordt iedereen beïnvloed, inclusief klanten", zegt Josh Benamram , medeoprichter en CEO van Databand.ai. "Daarom vertrouwen wereldwijde merken zoals FanDuel, Agoda en Trax Retail al op Databand.ai om onaangename verrassingen op het gebied van gegevens te verwijderen door ze te detecteren en op te lossen voordat ze kostbare zakelijke gevolgen hebben. Door lid te worden van IBM kunnen we onze software opschalen en ons vermogen om voldoen aan de veranderende behoeften van zakelijke klanten."

Leanix BW 19 febr tm 17 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!